Simple Plan

Vydáno 15.06.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Simple Plan Simple Plan

 

Simple Plan je kanadská rocková kapela. Byla založena v roce 1999 v Montrealu a od té doby nezměnila své složení, které je takovéto: Pierre Bouvier (zpěv), Jeff Stinco (sólová kytara, doprovodné vokály), Sébastien Lefebvre (doprovodná kytara, doprovodné vokály), David Desrosiers (baskytara, doprovodné vokály) a Chuck Comeau (bicí, perkuse). 

Bouvier a Comeau spolu byli v roce 1993 v kapele Reset, Comeau pak odešel koncem milénia studovat a během studií potkal Stinca a Lefebvra, se kterými utvořil formaci Simple Plan. Později se k nově vzniklé partě přidal i starý známý kamarád Comeaua - nikdo jiný než Pierre Bouvier. Dorazil ještě David Desrosiers na baskytaru a mohlo se začít hrát. A také nahrávat. Debutové album vyšlo v roce 2002, bylo čistě pop punkové a neslo název No Pads, No Helmets....Just Balls. Navzdory tomu, že se jednalo o  nováčky, se jim podařilo na album přizvat významné hosty, jako třeba Marka Hoppuse z Blink-182 nebo Joela Madden z Good Charlotte, kteří se na desce podíleli pěvecky. Dosud se jedná o nejprodávanější album Simple Plan.

Přitom je to paradoxní, neboť hned další album Still Not Getting Any... obsahovalo velehit Welcome to My Life, Crazy či Untitled (How Could This Happen to Me) a od svého předchůdce se lišilo: bylo lyricky dospělejší a směřovalo spíše k mainstreamovému rocku. V roce 2007 vydala skupina patrně svůj nejpopovější singl When I'm Gome, na kterém se mimo jiné podílel i Max Martin. Ten byl vlaštovkou k celému eponymnímu albu, ze kterého se stal populárním ještě singl Your Love Is A Lie. Čtvrtá studiovka Get Your Heart On! se tak trochu vrátila ke kořenům - Simple Plan na ní totiž po dlouhé době spolupracovali s několika umělci, třeba se členy kapel Weezer a All Time Low, nebo také Natashou Bedingfield.

Zatím poslední položkou v diskografii Simple Plan zůstává jejich řadovka z roku 2016 s názvem Taking One for the Team, doprovázely jej singly I Don't Wanna Go To Bed, Singing in the Rain a Perfectly Perfect.

Zaškatulkovat Simple Plan lze jako alternativní rock s prvky pop punku, za dob popularity stylu emo se jim ale přidávali nejčastěji právě tato nálepka.

Diskografie:
No Pads, No Helmets...Just Balls (2002)
Still Not Getting Any... (2004)
Simple Plan (2008)
Get Your Heart On! (2011)
Taking One for the Team (2016)

Další články interpreta

zavřít