Travis Barker: Díval jsem se smrti do očí

Vydáno 01.10.2011 | autor: redakce

Před třemi lety zažil Travis Barker havárii letadla, během které málem zemřel. Utrpěl popáleniny a hrozilo mu, že mu bude amputována noha. Jak bubeník Blink-182 říká, tímto otřesným zážitkem se jeho život změnil. Mimo jiné našel opět cestu k ostaním členům kapely.

Travis Barker: Díval jsem se smrti do očí Travis Barker: Díval jsem se smrti do očí

Bubeník Blink-182 a DJ AM byli vážně zraněni při leteckém neštěstí, které se odehrálo 19. září 2008. Další čtyři lidé zemřeli. Mezi nimi i Barkerova asistentka a člen jeho ochranky. Travis Barker byl ve vážném stavu, utrpěl popáleniny a hrozila mu amputace nohy. Jak nyní říká, tato černá fáze jeho života mu změnila život.

RECENZE: Blink-182 s novým zpěvákem, starým zvukem a plnou nůší nudy

Travis Barker si ihned po opuštění nemocnice naordinoval dietu. Jak řekl, jedl falešné maso. "Stal jsem se veganem ihned po opuštění nemocnice… Tohle mi otevřelo oči a změnilo můj život v mnoha ohledech," řekl pro hudební časopis Rolling Stone.

Jeho prioritou se stalo pravidelné cvičení, také se mu podařilo obejít se bez všech prášků, které dostal na předpis.

"Každý den chodím běhat," říká. "Nikdy předtím jsem neběhal. V nemocnici jsem sám sobě slíbil, že pokud budu moci chodit, budu jíst zdravě a každý den plavat. Před nehodou jsem bojoval se závislostí na lécích proti bolesti celé roky. Jsem na sebe hrdý, nevzal jsem si je ani jednou poté, co jsem opustil nemocnici. Řekli mi, že budu muset brát nějaké léky až do konce života, ale já to zvládnul bez nich. Je ze mě úplně nový člověk."

K usmíření s ostatními členy Blink-182 řekl: "Seděl jsem na posteli a doktoři mluvili o tom, že mi možná budou muset amputovat nohu. Četl jsem dopis od Toma a tam byla přiložená fotka jeho dětí", vzpomíná na první krok k usmíření. "Bylo to těžké, ale věděl jsem, že s ním chci zas mluvit."

Text: kofo

Témata: Blink-182, Travis Barker

zavřít