Zemřel George Young, člen Easybeats a bratr Anguse a Malcolma z AC/DC

Vydáno 23.10.2017 | autor: redakce

Hudební rodina Youngů přišla o nejstaršího z bratrů. George Young se proslavil zejména jako člen australské kapely Easybeats, která slavila úspěchy v 60. letech, byl ale i šedou eminencí v AC/DC. Zemřel ve věku 70 let. 

Zemřel George Young, člen Easybeats a bratr Anguse a Malcolma z AC/DC Zemřel George Young, člen Easybeats a bratr Anguse a Malcolma z AC/DC

George Young byl zdatný skladatel a producent, v tandemu s Harrym Vandou napsali v roce 1966 mezinárodní hit Friday On My Mind, který se stal nejslavnější skladbou jejich skupiny Easybeats. Australská rocková kapela se však roku 1969 rozpadla, a tak se Young později věnoval hlavně skládání produkci.

Dynamo na jevišti, první australská rocková hvězda i oběť drog, to byl Stevie Wright z Easybeats

Spolu s Vandou přešli v roce 1973 pod společnost Albert Productions a pracovali s řadou úspěšných hudebníků, včetně Rose Tattoo, The Angels nebo Johna Paula Younga. Tomu napsali rovněž velký mezinárodní hit Love Is In The Air.

Youngovými mladšími bratry jsou Angus a Malcolm Youngové, kteří jsou rockovým fanouškům známi díky mnohaletému působení v AC/DC. Také s nimi George spolupracoval při produkci jejich písní a na kapelu měl skrz své bratry velký vliv. 

Témata: George Young, Easybeats, AC/DC

zavřít