Na Brit Awards opět kralovala Adele a s ní Ed Sheeran

Vydáno 22.02.2012 | autor: redakce

Už je to jasné - Adele se letos rozhodla ovládnout komplet všechna udílení cen. O víkendu opět bodovala, tentokrát na Brit Awards. Vedle ní - co do počtu ocenění - skončil Ed Sheeran, cenu mají i Coldplay.

Na Brit Awards opět kralovala Adele a s ní Ed Sheeran Na Brit Awards opět kralovala Adele a s ní Ed Sheeran


adelkaTýden zpátky zpěvačka posbírala, co se dalo, na slavnostním udílení cen Grammy. Tam se jí podařilo proměnit všech šest nominací a odcházela obtěžkána gramofonky. Na Brit Awards získala tři nominace, jedno prvenství jí však vyfoukli One Direction, kteří získali ocenění Skalda roku za píseň What Makes Me Beautiful. Adele si odnesla ocenění za Zpěvačku a Album roku s deskou 21, které se loni po celém světě prodalo na 12,5 milionu exemplářů.

Se stejným počtem ocenění opouštěl Brit Awards nováček britské hudební scény Ed Sheeran, který bodoval v kategoriích Objev a Zpěvák roku s debutemvydaným teprve loni.

Již po sedmé vyhráli Skupinu roku Coldplay, na jejichž slávě se přiživila i Rihanna. Ta zvítězila v kategorii Zahraniční zpěvačka. Cenu za zpěváka si do Ameriky odváží Bruno Mars, ze sošky za kapelu se radovali Foo Fighters. Americkým Objevem roku je pro Brity tentokrát Lana del Rey, cenu kritiky dostala Skotka Emily Sandé.

Skórovali i Blur, stali se držiteli čestné ceny za přínos britské hudbě. Kapela během večera také vystoupila se speciálním setem pěti písní. Krom nich se živě předvedli také Coldplay, Noel Gallagher, Florence & The Machine nebo Rihanna. Největší ovace ale sklidila samozřejmě Adele, která nedávno prošla těžkou operací hlasivek. Premiéru po dlouhém léčení si odbyla na Grammy v Americe, britskému publiku poprvé od té doby zazpívala právě na Brit Awards.

Stejně jako Grammy poznamenala udílení Brit Awards také smrt zpěvačky Whitney Houston, jíž byla na udílení vzdána čest.



map

adelka  kopie
zavřít