Samostatné turné Dymytry odstartovalo v Litvínově, který praskal ve švech. Aby taky ne - bylo vyprodáno!

Vydáno 23.02.2017 | autor: Nicola Bernard

Stále častěji se Litvínov stává zastávkou prvoligových kapel na jejich aktuálních hudebních šňůrách, naposledy se tak stalo minulý týden, když tam odstartovala série šestnácti zastávek napříč republikou, turné zvané Krby Kamna Turyna tour 2017 kapel Dymytry, Loco Loɔo a X-Core. Kulturní dům tam doslova a do písmene praskal ve šveh - aby taky ne, když bylo vyprodáno!

Samostatné turné Dymytry odstartovalo v Litvínově, který praskal ve švech. Aby taky ne - bylo vyprodáno! Samostatné turné Dymytry odstartovalo v Litvínově, který praskal ve švech. Aby taky ne - bylo vyprodáno!

Kromě toho, že Dymytry před malou chvilkou vydali EP nesoucí název ,,Sedmero krkavců 2017", na kterém se nachází celkem tři tracky - Barikády, Pod vodou & Sedmero krkavců taky odstartovali své samostatné jarní turné ve vyprodaném Litvínově.

K jednotlivým peckám pak natočili klipy, z nichž je poslední ke stejnojmenné písni na úrovni klipů světových kapel. K natáčení si kapela přizvala velmi profesionální tým. O kameru se postaral Cyrill Široký, o režii se podělili s Protheem. Na videoklipu k tracku Sedmero krkavců spolupracoval věhlasný kostýmní výtvarník Roman Šolc, točilo se v Divadle Ponec, a klip vznikl v produkci společnosti Hot Dog Media s.r.o..

První vlašťovkou byla pecka Barikády, kde vsadili na nedějový klip zobrazující především kapelu samotnou. Píseň má text, který na pozadí historického tématu poukazuje i na dnešní politickou problematiku, hudebně jí nechybí potřebná tvrdost, která se od Dymytry očekává. Kapela tentokrát trochu více než dříve experimentovala s elektronikou, z dřívějších hudebních nápadů si ponechali klávesy znějící v úvodní části písně.

Druhý track Pod vodou apeluje na problém současného (virtuálního) světa. Jestliže v poslední době experimentovali se zvukem kláves, elektronikou, dětskými sbory či s celkově trošku jiným soundem, trackem z autorské dílny Jana "Gorgyho" Görgela a Jana "Prothea" Macků znatelně přitvrdili.

Třetí skladba nesoucí název Sedmero krkavců zní sice pohádkově, avšak text i klip spíše dýchají na posluchače spíše hororovým nádechem. Po hudební stránce se drží tvrdší linie, jak je vidno i z předchozí skladby Pod vodou. Jedná se o titulní píseň již zmiňovaného EP autorů Jiřího "Dymo" Urbana, Jana "Gorgyho" Görgela (hudba) a Jana "Prothea" Macků (text), jejíž klip je doslova a do písmene na úrovni klipů světových kapel.

 

Mohlo by Vás zajímat

zavřít