Wohnout: možná se i zasmějeme

Vydáno 19.10.2007 | autor: redakce

Jednou za dva roky na podzim nová deska. Tak tikají wohnoutí hodiny. Letos se nacházíme v roce mezi deskami, a tak kapela vydává alepoň DVD. Na pokec se s basákem Jirkou Zemánkem (32) sešel Petr Metelka.

Wohnout: možná se i zasmějeme Wohnout: možná se i zasmějeme

Jak se rodilo DVD a co můžeme čekat za bonusy? Přispělo Duo Egon? DVD mělo složitý porod, ale nakonec to vypadá koukatelně a možná se i zasmějeme. Bonusy by měly být na každým DVD, ale Duo Egon nepřispělo, krom toho již neexistuje.

Jakto?
No, jednak jsme si už neměli co říct a další věc co nás rozdělila jsou peníze. Už jsme si to nebyli schopný dělit rovným dílem a Fenek, který se na tom z tvůrčího hlediska podílel míň, chtěl moje peníze a já jsem řek rezolutně ne, tak jsme se rozpadli. Ale abychom se vrátili k DVD, bonusy budou, bude tam náš první koncert, který je opravdu vydařený, ale dál už bych nic neprozrazoval, pak si to nikdo nekoupí...

Než se Duo Egon rozpadlo, stihlo účinkovat v klipu Horkýže Slíže, pověz o tom něco.

Původně tam měla účinkovat celá kapela, ale nakonec to z různých pracovních a rodinných důvodu zbylo jen na nás. Je tam ta lepší část kapely. Ta druhá část kapely o sobě samozřejmě říká, že je ta lepší, ale kdo dělá rozhovor, ten si diktuje podmínky.



Jak bude vypadat podzimní turné k DVD, chystáte něco pompézního?
Tak asi jediná záležitost, která se může honosit názvem pompézní bude to, že musíme hrát jednu písničku od Post-It, jelikož jsme nedosáhli na vítězství v nohejbalovém turnaji kapel a tu píseň odzpívá náš pátý člen Jakub Kohák.

Fenek je čerstvým rodičem, stíhá měnit pleny i hrát?
No, to právě trochu dodělalo i Duo Egon, protože má Fenek rodinu, potřebuje víc peněz a chtěl ty moje. Třeba si jednou uvědomí kde je jeho místo a dáme to zas dohromady. Jinak bych řekl, že na něj má rodičovství velmi pozitivní vliv.

Když Duo Egon skončilo, musíš mít tvůrčí přetlak, co s tím děláš?
Já ho ventiluju tak, že ten uměleckej přetlak zvracím do záchodu. Nemám to kam jinam dávat.

Takže nic nového zatím nechystáš?

Ještě než jsme se rozpadli, tak v rámci Rádia Děda vzniklo několik nových hudebních skupin a ty se sešly aby natočili desku. Je to směsice kapel různých žánrů počínaje dechovkou a konče death metalem. Těchto několik kapel se také sejde sedmého listopadu v Lucerna Music Baru, aby tu desku pokřtilo. Takže lidé, kteří neznají dechovku se mohou dozvědět, že existuje dechovka.



Jak jsi prožíval punk? Měl jsi sichrhajcku v uchu?
Sichrhajcku v uchu jsem neměl, neboť nesnáším bolest, ale jinak jsem to prožíval silně. Byli jsme na základce, měli jsme starší sourozence, který byli děsný drsňáci a my chtěli bejt taky drsný, tak jsme si okopírovali jejich kazety a poslouchali jsme Šanov a Plexis.

Měl jsi číro?
Ne, ale měl jsem jednou oholenou levou půlku hlavy. Bylo mi asi čtrnáct, vážil jsem asi osmdesát kilo a byl jsem nehezkej chlapeček s půlkou hlavy oholenou.

Jak ses stal muzikantem?
Jsem šel a najednou z ničehož nic jsem zjistil: hele, já umím hrát. Tak jsem vzal kytaru a bylo to.

text Petr Metelka

www.wohnout.cz
zavřít