Suzanne Vega: koncert na výbornou

Vydáno 10.08.2009 | autor: redakce

Suzanne Vega vystoupila 26. 7. v Uherském Hradišti v rámci Letní filmové školy. Koncert sledoval i náš kolega Karel Prchal.

Suzanne Vega: koncert na výbornou Suzanne Vega: koncert na výbornou

SUZANNE VEGA
26.7. STUDENTSKÉ NÁMĚSTÍ, UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Filmová škola se Suzanne Vega


Letošní ročník letní filmové školy v Uherském Hradišti měl jeden skvělý bonbónek v podání písničkářky Suzanne Vega. Ta už nějaký ten pátek putovala po našich městech s Čechomorem. Do Hradiště ale dorazila jen v doprovodu kytaristy Geryho Leonarda, známého svou spoluprací s Davidem Bowiem. Druhým pomocníkem byl basák Mike Visceglia. Ten zase hrával s Philem Collinsem a Brucem Springsteenem. Pořadatelé slibovali tiskovku, ale kvůli zdržení hlavní hvězdy ji na poslední chvíli odvolali.


To ale v závěru vůbec nevadilo. Stejně tak jako menší echo, kdy se zvuk odrážel z budov stojících kolem Studentského náměstí. Letos padesátiletá Suzanne přestoupila před lidi krátce po jednadvacáté hodině a začala koncert jednoho skvělého hlasu a akustické kytary. Podmanivá hudba dělala s lidmi divy. Všichni se jako na povel začali vlnit s melancholickými melodiemi. Husí kůže musela naskočit téměř každému, když začala Penitent z osm let starého alba Songs in Red and Gray. Bylo to úplně něco jiného než na desce, kde kytara naprosto zanikla. Tady měla hlavní slovo.


Na živo v Hradišti zahrála i The Queen & The Soldier. Následovaly další písně, které za dobu existence už velmi zdomácněly. Stačilo jen pár taktů a publikum si je broukalo také. Z posledního alba Beauty & Crime zahrála Vega New York Is A Woman. A až v prvním přídavku se dočkali všichni ti, co od ní chtěli slyšet její největší pecky Luka a Tom´s Diner. Ani potom ale zpěvačka neodešla do zákulisí. Zůstala sedět na schodech k pódiu. Druhý přídavek následoval za několik okamžiků. Až si Vega vychutnala skandující fanoušky. Po ní měly ještě vystoupit dvě skupiny, ale z časových důvodů pro ně nebylo místo.

7/7

text a foto Karel Prchal

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít