Guns N’ Roses zahrají v Praze

Vydáno 11.06.2010 | autor: PR

Guns N’ Roses se vracejí po čtyřech letech do České republiky. V pondělí 27. září vystoupí v pražské O2 Areně, kde zahrají nejen slavné hity, ale i skladby z aktuální desky Chinese Democracy.

Guns N’ Roses zahrají v Praze Guns N’ Roses zahrají v Praze

Na celosvětovém turné kapela propaguje své poslední album Chinese Democracy, které debutovalo na prvních místech hitparád ve třinácti zemích včetně Brazílie, Kanady, Finska, Hong Kongu, Japonska, Mexika nebo Polska. Album získalo trojnásobnou platinu v České republice, Německu, Irsku, Itálii, Velké Británii, Argentině a v celé řadě dalších zemí.  Kapela vznikla v roce 1985. Ke jménu přišla spojením názvů dvou skupin, kde hráli zakládající členové, tedy L.A. Guns a Hollywood Rose. Debutové album Appetite for Destruction (1987) kapela nahrála v sestavě Axl Rose (frontman), Slash (kytarista), Izzy Stradlin (kytarista), Duff McKagan (baskytarista) a Steven Adler (bubeník).


Tato sestava byla zároveň tou nejslavnější. Za první nahrávku, která obsahovala hity jako Welcome to the Jungle, Paradise City nebo Sweet Child O’Mine, obdrželi Guns N‘Roses řadu cen, mimo jiné American Music Awards. Velký ohlas zaznamenal videoklip k písni November Rain. Pak sláva Guns N‘Roses začala upadat. Kapela často měnila sestavu a nebylo o ní slyšet. O comeback se zasloužil Axl Rose, když s novým složením ohlásil přípravu alba Chinese Democracy. Na jeho vydání ale fanoušci čekali neuvěřitelných 15 let.



zdroj: Live Nation
zavřít