Na co se těšit v únoru: Do Prahy dorazí Bring Me The Horizon i Lewis Capaldi a chystá se vzpomínka na legendární turné Pink Floyd

Vydáno 01.02.2023 | autor: Andrea Štipčáková

Únor bude plný koncertů. Do Česka se vrátí Bring Me The Horizon, Lewis Capaldi nebo George Ezra, těšit se můžeme na Bullet For My Valentine, Villa Valeho nebo Röyksopp. Dorazí i projekt The Wall in Concert, kterým připomeneme čtyřicáté výročí legendárního turné Pink Floyd. A tento měsíc rovněž startuje klubové turné Monkey Business.

Na co se těšit v únoru: Do Prahy dorazí Bring Me The Horizon i Lewis Capaldi a chystá se vzpomínka na legendární turné Pink Floyd Na co se těšit v únoru: Do Prahy dorazí Bring Me The Horizon i Lewis Capaldi a chystá se vzpomínka na legendární turné Pink Floyd

Bring Me The Horizon
Praha, Sportovní hala Fortuna
7. 2. 2023

Bring Me The Horizon si prošli obrovským vývojem. Od deathcoru a metalcoru až po pop či elektroniku. V Praze 7. února jistě zahrají hity jako Can You Feel My Heart či Throne nebo novinku Bad Life, kterou nahráli se Sigrid. S sebou si přivezou americké velikány A Day To Remeber, kteří do Česka zavítají po dlouhých deseti letech. Jako support dorazí Poorstacy a Static Dress.

Bullet For My Valentine, Jinjer, Atreyu
Praha, Forum Karlín
9. 2. 2023

Jedna z nejpopulárnějších metalcorových kapel Bullet For My Valentine dorazí už 9. února do pražského Fora Karlín. Její výsadou je citlivé experimentování se zvukem, často u ní dochází k žánrovým přeskokům. Překvapením je přidání ukrajinských Jinjer s uhrančivou vokalistkou Tatianou Shmayluk, o otevření večera se pak postarají Atreyu.

Monkey Business
turné

Monkey Business na letošek slibují své první album nazpívané v češtině, ale ještě předtím vás tahle funková střela zasáhne svými nespoutanými koncerty. Matěj Ruppert, Tereza Černochová a brilantní instrumentalisté kolem Romana Holého vás vyzývají: "Přijďte a budete spaseni." Termíny tříměsíčního tour najdete v našem kalendáři www.ireport.cz/akce.

Bad Omens
Praha, Lucerna Music Bar
11. 2. 2023

Americká metalcore parta Bad Omens dorazí do Prahy 11. února. Na scéně je už od roku 2015 a českým fanouškům není ani v nejmenším cizí. Už několikrát jsme se přesvědčili, že v případě její show se máme rozhodně na co těšit. Na nadcházející turné navíc přiveze i nové, letos vydané album The Death of Piece of Mind. Jako hosté se představí GHØSTKID a Oxymorrons.

The Wall in Concert
Praha, Kongresové centrum
11. 2.2023

The Wall in Concert je unikátním projektem, který vznikl jako pocta největší rockové opeře všech dob a oslava čtyřicátého výročí legendárního koncertního turné Pink Floyd. Na koncertu vystoupí hudebníci a zpěváci z původní šňůry, diváci se mohou těšit také na skvělou světelnou show i projekci. Během večera zazní hity jako When The Tigers Broke Free z alba The Final Cut a další.

TOP 7 koncertů Pink Floyd: legendární Pompeje i rekordní návštěvnost Strahova

Vojtaano
Praha, Malostranská beseda
16. 2. 2023

Vojtaano aktuálně pracuje na novém albu, z nichž několik písní plánuje zahrát i na koncertě v Malostranské besedě v Praze, kam dorazí 16. února. Vedle novinek zazní i písně jako Lavina, Babyboom, Gangstafolk nebo Budulínek, a to v akustickém podání, pouze za doprovodu kytary. Tak si to nenechte ujít!

Ville Valo
Praha, Lucerna Music Bar
16. 2. 2023

Už 16. února dorazí do Prahy Ville Valo, zpěvák rozpadlých HIM, který připomene, že finský love metal stále stojí za poslech. Fanouškům představí skladby z albové novinky VV Neon Noir. "Z uměleckého hlediska je hlavním rozdílem mezi HIM a VV linka navíc v Heartagramu, ale jaká je to znamenitá linka! Jsou to Mamas and the Papas převlečení za Metallicu na cestě na halloweenskou párty ve Studiu 54. A kdo by teď nechtěl být svědkem něčeho takového?" říká muzikant.

Napalm Death
Brno, Sono Music Club
16. 2. 2023

Napalm Death teď nějakou dobu nekoncertovali. O to víc těší, že se blíží další pokračování odloženého turné Campaing for Musical Destruction, se kterým svět brázdí již přes 30 let a které v Praze poprvé způsobilo poprask v červnu 1992. Toto turné je vždy zárukou zajímavé a pestré směsice, kdy line-up nestaví jen na velkých jménech, ale otevírá dveře i těm neprovařeným z extrémního undergroundu nehledě na hudební styly. Součástí tour je hrubá fastcore síla v podobě extrémních punk-hardcoristů Dropdead, třetími na soupisce jsou Siberian Meat Grinder a na rozjezd potěší Escuela Grind.

Lewis Capaldi
Praha, O2 arena
17. 2. 2023

Lewis Capaldi patří mezi největší mladé zpěváky současnosti. Loni si dal pauzu, aby dokončil nové album. To vyjde v květnu, ochutnávky z něj však zazní i na únorovém koncertu v pražské O2 areně. Fanoušci se ale mohou těšit i na hity jako Someone You Loved nebo Before You Go. Role předskokanů se zhostí Only The Poets a Mark Sharp & The Bicycle Thieves.

LIVE: Lewis Capaldi by klidně mohl vystupovat i jako komik

George Ezra
Praha, Sportovní hala Fortuna
21. 2. 2023

Budou tomu už čtyři roky, co se George Ezra naposled představil českému publiku. Letos dorazí s novou deskou Gold Rush Kid, které vyšlo loni v červnu. S sebou si přiveze neméně úspěšného interpreta Passengera, který v tuzemsku odehrál již několik samostatných koncertů.

Röyksopp
Praha, Forum Karlín
22. 2. 2023

Röyksopp vyráží na své první turné od roku 2017. Odstartují ho 16. února ve Švédsku, jen o šest dní později dorazí do pražského Fora Karlín. Na koncertě zazní především písně z aktuální albové trilogie Profound Mysteries. „Na True Electric Tour chceme přenést čistý a pohlcující zážitek z našich studiových produkcí na živou scénu. To znamená syntezátory, samplery a sekvencery v představení, kde je hrdinou show samotná hudba. Očekávejte eklektický set, kde se energické beaty setkávají s rozsáhlými, přesahujícími zvukovými plochami,“ zvou Röyksopp.

Kataklysm, Soilwork
Praha, Palác Akropolis
26. 2. 2023

Francouzsko-kanadský melo-death syndikát Kataklysm se po skoro šesti letech vrací do Prahy ve společnosti Soilwork. Tahle melodic (death/groove/core) ikona ze Švédska do Prahy nezavítala přes sedm let. S mixem metalu, progu, folku a orchestrální hudby v roli supportu budou Wilderun a dorazí ještě jeden speciální host.

Text: Andrea Štipčáková, TZ, foto: archiv iREPORT
Témata: Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Jinjer, Atreyu, The Wall in Concert, Ville Valo, Lewis Capaldi, George Ezra, Röyksopp, Napalm Death, Kataklysm, Soilwork, Monkey Business

zavřít