PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2023 těšit. Na jaře dorazí Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Avril Lavigne i Måneskin

Vydáno 08.01.2023 | autor: Andrea Štipčáková

Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Limp Bizkit, Bring Me The Horizon, Måneskin, ale třeba také Arakain či Avril Lavigne. To je výčet jen několika umělců, na jejichž koncerty se můžeme v prvních měsících roku 2023 těšit. Někteří už v České republice hráli, jiní se zde svým fanouškům představí poprvé. Ve všech případech však bezesporu půjde o skvělé show.

PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2023 těšit. Na jaře dorazí Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Avril Lavigne i Måneskin PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2023 těšit. Na jaře dorazí Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Avril Lavigne i Måneskin

Arakain
Praha, O2 universum
28. 1. 2023

Arakain zakončí v pražském O2 universu své oslavy čtyřiceti let kariéry. Už na jaře minulého roku je sestava započala svým turné po českých městech, na kterém pokračovala i na podzim. Do haly na Vysočanech dorazí kromě současných členů kapely také bývalí zpěváci vyjma Aleše Brichty, jenž svou účast odmítl.

Bring Me The Horizon
Praha, Sportovní hala Fortuna
7. 2. 2023

Bring Me The Horizon se vrací do Prahy. Hudební vývoj sestavy si prošel deathcorem, metalcorem, ale kapele nejsou cizí ani chytlavé popové melodie či elektronika. Mezi nejznámější singly kapely patří Can You FeelMy Heart, Throne, Shadow Moses nebo Bad Life, který nahráli ve spolupráci se Sigrid. Jako speciální host zahrají američtí velikáni A Day To Remember, kteří do Česka zavítají po dlouhých deseti letech, kdy naposledy vystoupili na festivalu Rock for People. V roli supportů se představí Poorstacy a Static Dress.

Lewis Capaldi
Praha, O2 arena
17. 2. 2023

Lewis Capaldi si dal roční pauzu, aby mohl pracovat na novém albu. To se mu povedlo dokončit, fanoušky nahrávkou Broken By Desire To Be Heavenly Sent potěší už na jaře. Ještě předtím ale vyrazí na turné, v rámci kterého zavítá i do České republiky. Na koncertě zazní jak novinky Forget Me nebo Pointless, tak starší hity včetně Someone You Loved, bez kterého by fanoušky zřejmě muzikanta nepustili z pódia.

LIVE: Lewis Capaldi by klidně mohl vystupovat i jako komik

George Ezra
Praha, Sportovní hala Fortuna
21. 2. 2023

Držitel ceny BRIT Award a mnohaplatinový hudebník George Ezra se po téměř čtyřech letech vrátí do Prahy v rámci turné k novému albu Gold Rush Kid, které vyšlo v červnu loňského roku. S sebou si přiveze jako hosta muzikanta Passengera, jenž u nás odehrál již několik samostatných koncertů. Koncert proběhne už 21. února.

LIVE: První den Colours Of Ostrava - George Ezra zaujal pop-folkem, Pharrell Williams s N.E.R.D. bavili tanečky

Röyksopp
Praha, Forum Karlín
22. 2. 2023

Röyksopp odstartují už 16. února ve Švédsku své turné, které zahrnuje mimo jiné vystoupení v londýnské O2 Brixton Academy. Jde o první šňůru dvojice od roku 2017. Zazní na něm především písně z aktuální albové trilogie Profound Mysteries. „Na True Electric Tour chceme přenést čistý a pohlcující zážitek z našich studiových produkcí na živou scénu. To znamená syntezátory, samplery a sekvencery v představení, kde je hrdinou show samotná hudba. Očekávejte eklektický set, kde se energické beaty setkávají s rozsáhlými, přesahujícími zvukovými plochami,“ zvou Röyksopp.

Limp Bizkit
Praha, Forum Karlín
3.4. 2023

Hudba, kterou Limp Bizkit produkují, je těžko zařaditelná. Kombinují tvrdou muziku se samply a hiphopem, výsledný zvuk pak obstarává DJ Lethal. Možná i proto se u fanoušků sestava dočkala takové obliby. Do Česka by měla dorazit s novinkou Stampede Of The Disco Elephants, na které pracovala několik let. Speciálním hostem bude ve Foru Karlín uskupení Wargasm, jehož členy jsou Sam Matlock a Milkie Way.

Avril Lavigne
Praha, Tipsport arena
26. 4. 2023

Avril Lavigne musela odložit své turné na rok 2023. Fanouškům tak vedle skladeb z desky Head Above Water, k níž na cesty vyrazila, zahraje také novinky z alba Love Sux, které za tu dobu stihla nahrát a vydat. Šedesát korun z každé vstupenky poputuje na konto nadace Lavigne, která podporuje pacienty s lymskou boreliózou, vážným onemocnění nebo zdravotním postižením.

Måneskin
Praha, O2 arena
14. 5. 2023

Italská partička Måneskin si cestu do světa vyšlapala skrze Eurovizi, kterou v roce 2021 vyhrála. Od té chvíle se téměř nezastavila, tak žádaná je. A to nejen díky svým kontroverzním kouskům, ale také hudbě, která prostě baví. Nejnovější singly Supermodel nebo The Loneliest, jež se dočkaly milionů přehrání, budou jistě součástí také koncertu v O2 areně. Tam Måneskin dorazí 14. května.

Ozzy Osbourne & Judas Priest
Praha, O2 arena
19. 5. 2023

Ozzy Osbourne na tom aktuálně není zdravotně nejlépe, věří však, že se do startu turné dá do pořádku a do České republiky dorazí v plné síle. V O2 areně zahraje spolu s Judas Priest 19. května. „Nemůžu se dočkat, až znova pohnu zadkem, ale musíte být trochu trpělivější. Chci být na 100% připraven vyrazit, pořádně to na vás rozbalit a vystřelit vás z bot. Neodcházím do důchodu, pořád koncertuju a také je tu nové album. Všem fanouškům upřímně děkuju za trpělivost a loajalitu, miluju vás,“ říká zpěvák.

Ozzy Osbourne chce vyrazit na turné, brání mu v tom ale zdraví

Iron Maiden
Praha, O2 arena
30. a 31. 5. 2022

Iron Maiden přivezou 30. a 31. května do Prahy své nové The Future Past Tour. Zazní na něm jak dosud nehrané skladby z novinky Senjutsu, tak hity z kultovní desky Somewhere In Time z roku 1986. Fanoušci se ale podle sestavy mohou těšit i na další klasické kousky.

Iron Maiden vyrazí na turné The Future Past, zastaví se i v Praze

Text: Andrea Štipčáková, foto: Jiří Staněk, Sony Music, Live Nation, archiv Arakain, Bontonland
Témata: Arakain, Bring Me The Horizon, Lewis Capaldi, George Ezra, Limp Bizkit, Avril Lavigne, Maneskin, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Iron Maiden

zavřít