Žebřík 2010 pro Miro Šmajdu a Nightwork

Vydáno 05.03.2011 | autor: redakce

Miro Šmajda a skupina Nightwork si odnesli nejvíce cen z vyhlášení 19. ročníku ankety Žebřík 2010 Peugeot Music Awards, které proběhlo 4. března v plzeňském Domě kultury. Mezi oceněnými byli také UDG, Martin Chodúr, Aneta Langerová, Sunshine, Tomáš Klus, Niceland, Ewa Farna, Klára Vytisková, Ben Cristovao, Lucie, BSP a Mňága a Žďorp.

Žebřík 2010 pro Miro Šmajdu a Nightwork   Žebřík 2010 pro Miro Šmajdu a Nightwork

Sošek výtvarníka Václava Česáka bylo rozdáno celkem 27 v devíti kategoriích. Hvězdou večera byl Vojta Dyk, který se kromě hudebních cen může těšit i z triumfu v kategorii Film roku za snímek Ženy v pokušení. Speciální ocenění na závěr večera převzal David Koller, jenž odehrál unikátní set „best of" za doprovodu mnohých bývalých a nynějších spoluhráčů. Speciální koncerty předvedli také Nightwork, Sunshine s hostem Nicelandem, Xindl X a kapela Marka Ztraceného se zpěvačkou Debbi.

„Ještě ve větší míře než loni se do konečných výsledků promítly silné fanouškovské základny, které se sdružují na sociálních sítích. Jsem rád, že se mezi mediální hvězdy vklínilo alespoň pár méně protěžovaných klubových jmen" komentuje výsledky Jarda Hudec z pořádajícího internetového magazínu iREPORT.cz.

Na šestihodinové show ve vyprodaném DK Inwest byla rovněž odstartována talentová soutěž Český YouTube fest a Dan Bárta s Filipem Jelínkem ze skupiny Illustratosphere vyhodnotili fotografickou soutěž na hudební téma Jam Photo. Další osobností Žebříku byl Michal Pavlíček, jenž se stal kmotrem magazínu iREPORT.cz. Zbývající dvě scény byly vyhrazeny DJským produkcím.

Na slavnostní večer, který tentokrát moderovali Tomáš Hanák a Klára Vytisková, navázala pověstná „After party s hvězdami Žebříku" v plzeňském klubu Buena Vista.

Hlavními partnery akce byli Peugeot, Plzeňský kraj, Město Plzeň, Božkov, Skupina ČEZ a Plzeňská teplárenská.

ŽEBŘÍK 2010 PEUGEOT MUSIC AWARDS
DOMÁCÍ ČÁST - VÝSLEDKY 1.-3. MÍSTO

Skupina:
1. UDG
2. Nightwork
3. Sunshine

Album:
1. Miro Šmajda - Čo sa týka lásky
2. Martin Chodúr - Let's Celebrate
3. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa

Skladba:
1. Miro Šmajda - Last Forever
2. Niceland - I Won't Give In
3. Nightwork - Tepláky

Videoklip:
1. Nightwork - Tepláky
2. Martin Chodúr - Let's Celebrate
3. UDG - Duše slečny Mai

Zpěvák:
1. Martin Chodúr
2. Tomáš Klus
3. Vojta Dyk

Zpěvačka:
1. Aneta Langerová
2. Ewa Farna
3. Klára Vytisková

Objev:
1. Miro Šmajda
2. Ben Cristovao
3. Vojta Dyk

Hudební DVD:
1. Lucie - The Best Of
2. BSP - Live In Retro Music Hall (Best Of)
3. Mňága a žďorp - On Stage

Film:
1. Ženy v pokušení
2. Kajínek
3. Občanský průkaz

Průser:
1. Iveta Bartošová
2. Politika
3. Smrt Petra Muka

Témata: Žebřík, UDG, Martin Chodúr, Aneta Langerová, Sunshine, Tomáš Klus, Niceland, Ewa Farna, Klára Vytisková, Ben Cristovao, Lucie, BSP, Mňága a Žďorp

zavřít