Kašpárkohraní nabídne hudbu, divadlo, akrobacii i sport

Vydáno 06.06.2016 | autor: redakce

Pražské Letenské sady patří v neděli 12.června od 12 do 19 hodin dětem! Rodinný festival Kašpárkohraní již poosmé otevírá své brány zdarma pro všechny malé milovníky hudby, divadla, umění a sportu.

Kašpárkohraní nabídne hudbu, divadlo, akrobacii i sport Kašpárkohraní zabaví děti i jejich rodiče

Na Kašpárkohraní zahraje k poslechu i k tanci Kašpárek v rohlíku, zazpíváte si nejslavnější šlágry s Jaroslavem Uhlířem a Jóžina z Bažin popráškujete premiérově na Kašpárkohraní s Ivanem Mládkem a Banjo Bandem. O nevídanou podívanou se postarají akrobatické průvody na chůdách Long Vehicle Circus. Zasmějete se klaunským představením pod taktovkou Circusu Sacra a Divadla Mimos. Jak pejsek s kočičkou hospodařili vám v novém podání zahraje Divadlo Tondy Novotného a bubliny všemožných tvarů a barev vám vyčaruje Václav Strasser, který letos pro fanoušky připojí i bublinový workshop.

SAMOSEBOU.CZ FESTIVALY: VYBERTE SI Z NEJVĚTŠÍ NABÍDKY ČESKÝCH FESTIVALŮ

Kašpárkohraní nabízí spoustu uměleckého vyžítí od výroby kašpárkovských čepic přes korálkové, plackovací a mozaikovací dílny, až po architektonické, rukodělné a hudební workshopy. Samozřejmostí na Kašpárkohraní je široké zastoupení sportovních aktivit. Těšit se můžete na prověření vašich fotbalových dovedností s AC Spartou Praha, na skate camp s mistryní republiky Klárou Kašparovou, rugby, golf, box, florbal a další sporty. První pomoc se naučíte s Českým červeným křížem a s lékaři z Ústřední vojenské nemocnice, kteří vám rádi ukážou vybavení přistavené sanitky. S požární ochranou vás již tradičně seznámí sbory dobrovolných hasičů Nebušice a Suchdol.

Kašpárkohraní, největší rodinný festival v ČR podporuje, již třetím rokem spolek předčasně narozených dětí Nedoklubko, který sdružuje a pomáhá rodičům předčasně narozených dětí. V rámci festivalu se uskuteční sbírka dětského oblečení velikosti 32 až 56.



Kašpárkohraní vzniklo od dětí pro děti, logo a název festivalu vytvořila tehdy devítiletá dcera organizátora Viktora Součka Viktorka ve spolupráci s uznávaným grafikem Michalem Škapou. Umělecké vlohy dnes již osmnáctiletá Viktorie Součková rozvíjí na Střední uměleckoprůmyslové škole Jihlava - Helenín.

vložte odkaz, text nemažte

"Děti byly u samého počátku Kašpárkohraní, vymyslely název, podobu loga dokonce i spolupracují na dramaturgii a namlouvají rádiové spoty. V době kdy vzniklo Kašpárkohraní nebyly v Praze žádné akce podobného rázu, jen festivaly pro dospělé. Proto za mnou před devíti lety přišla má dcera s nápedem uspořádat festival jen pro děti," říká Viktor Souček, pořadatel festivalu.

Program Kašpárkohraní:

HUDEBNÍ SCÉNA / MUSIC STAGE:
12:00 – JAROSLAV UHLÍŘ
14:00 – NENY MUSIC
16:00 – IVAN MLÁDEK A BANJO BAND
18:00 – KAŠPÁREK V ROHLÍKU


DIVADELNÍ SCÉNA / THEATRE STAGE:
12:00– INDANCE
12:30 - DIVADLO MIMOS – KOUZELNÝ KUFR
13:30 – 1. PRŮVOD –AMANITAS + LONG VEHICLE CIRCUS
14:00 – BUBLINOVÁ SHOW VÁCLAVA STRASSERA + BUBLINOVÝ WORKSHOP
14:45 – CIRCUS SACRA - ŠPRUŠLE
16:00 – 2. PRŮVOD – AMANITAS + LONG VEHICLE CIRCUS
16:15 - INDANCE
16:45– LONG VEHICLE CIRCUS
17:30 – DIVADLO TONDY NOVOTNÉHO – O PEJSKOVI A KOČIČCE

zavřít