S Čechomorem ve studiu: Kapela pracuje na nové desce s Kumpánovými muzikanty

Vydáno 23.11.2017 | autor: Karel Prchal

Poslední měsíce tohoto roku jsou pro Čechomor nabité. František Černý vydal svou sólovou desku Franta, kapela má před sebou několik předvánočních koncertů a do toho všeho připravují novou desku. Třináct nových písní v aranžích Honzy Valty by mělo být posluchačům k dispozici na jaře příštího roku.

S Čechomorem ve studiu: Kapela pracuje na nové desce s Kumpánovými muzikanty S Čechomorem ve studiu: Kapela pracuje na nové desce s Kumpánovými muzikanty

Skupina tentokrát spolupracuje s Vlado Kumpánem a jeho muzikanty, což je klasická dechovka. "Nová deska se jmenuje Nadechnutí. Je to trochu symbolické, protože příští rok oslavíme dvacáté výročí naší existence. Takže půjde o nadechnutí k další práci," uvedl Karel Holas.

František Černý (Čechomor) interview: V lidovkách jsem našel národní poklad

Připravovanou nahrávkou se hudebníci vracejí ke svému původnímu projektu Proměny. "Mělo by jít o pokračování tohoto projektu. Ale s trochu jiným typem aranžmá. Po vydání desky bychom chtěli společně s Kumpánovými muzikanty udělat několik koncertů. Už jsme spolu hráli před dvěma lety na pár festivalech a lidé to přijímali velice kladně. Jsou to výborní hráči na dechové nástroje, kteří účinkují v různých orchestrech. Včetně České filharmonie," řekl manažer skupiny Petr Tolar.



"Nápad oslovit nějakou dechovku nám v hlavě zrál hodně dlouho. Pořád jsme řešili, koho oslovit. Někde na internetu jsme náhodně objevili virtuózního hráče na trubku Vlado Kumpána a bylo rozhodnuto. Když jsme ho oslovili, tak z toho byl rozpačitý. Nedokázal si pořádně představit Čechomor s dechy. Nechali jsme napsat pár aranžmá a po společném hraní jsme zjistili, že to výborně funguje," dodal Tolar.



V současné době se natáčí v dolnobojanovském Tonstudiu, které je pro Kumpánovce takřka domácí. V jiném studiu v Praze natáčí paralelně Čechomor. Nahrávku chtějí mít hotovou do konce ledna.

Text a foto: Karel Prchal

Témata: Čechomor, František Černý, Nadechnutí

zavřít