The Chancers oslaví plnoletost a antirasismus na pražské Náplavce, ale bez frontmana

Vydáno 01.09.2016 | autor: redakce

Oslava plnoletosti, připomenutí největší antirasistické hudební kampaně a odchod frontmana Simona. To jsou hlavní události letošního koncertu česko-britských The Chancers na pražské Náplavce. Proběhne 1. září. 

The Chancers oslaví plnoletost a antirasismus na pražské Náplavce, ale bez frontmana The Chancers zahájí září na Náplavce

Koncert, na kterém The Chancers oslaví plnoletost, se odehraje bez Simona Francise, který byl osmnáct let hlasem i tváří kapely. "Simon se rozhodl na neurčito vrátit za rodinou do Anglie," vysvětluje kapela. "Domluvili jsme se, že náš poslední společný hit se bude jmenovat I Have To Go To Manchester," pokračují.

AUDIO: The Chancers zpívají o rudé hvězdě i skinheadech. Poslechněte si novou desku

Jestli ale píseň někdy vznikne, není jasné. Stejně jako, zda se Simon, který oficiálně zůstává členem kapely, v budoucnu vrátí ke koncertní činnosti. "Řešili jsme, co bude dál, a nakonec jsme se dohodli, že to zkusíme," říkají The Chancers. Nadcházející koncert berou jako zkoušku.

vložte odkaz, text nemažte

Na improvizovaném pódiu před pražským Bajkazylem nahradí Simona Francise na postu hlavního zpěváka Marco McKee, který pochází z Glasgow. Marco v Praze žije od devadesátých let a od vzniku The Chancers je nejvýraznějším skladatelem a textařem kapely. Pro pražský koncert odloží kytaru, s vokály mu pomůže zbytek kapely. The Chancers tráví poslední týdny ve zkušebně, aby repertoár uzpůsobili hlasu, který vyrostl na sedmdesátkovem rocku a punku.

Koncert na břehu Vltavy zároveň připomíná 40 let od vzniku největší hudební kampaně zvané Rock Against Racism, která na konci 70. let zásadně pomohla formovat tvář Velké Británie, jak ji známe dnes. Británie, která profituje ze společenské rozmanitosti a díky tomu produkuje tolik skvělé hudby, jako žádná jiná země.

Program akce:
16.30 Fat & Dread Stereo
19.45 Kung-Fu Girlz
20.30 The Chancers
22.00 Afterparty v Klubu Buben (DJ Pionýr & DJ Hadgi)

Vstupné je dobrovolné.

tz, jm

Témata: The Chancers, Simon Francis, antirasismus, Náplavka

zavřít