Zemřel Charles Aznavour. Legendární šansoniér zpíval ještě na jaře ve třiadevadesáti letech v Česku

Vydáno 01.10.2018 | autor: redakce

Francouzský šansoniér arménského původu Charles Aznavour zemřel. Zpěvákovi, který prodal přes 100 milionů kopií svých alb, bylo 94 let. 

Zemřel Charles Aznavour. Legendární šansoniér zpíval ještě na jaře ve třiadevadesáti letech v Česku Zemřel Charles Aznavour. Legendární šansoniér zpíval ještě na jaře ve třiadevadesáti letech v Česku

Syn arménských uprchlíků žijících v Paříží napsal během svého dlouhého života přes tisíc písní. Jako autor intenzivně spolupracoval například s Edit Piaf a fanoušci po celém světě si zamilovali jeho nezaměnitelný chraplavý hlas. Často je označován za "francouzského Franka Sinatru".

FOTOREPORT: Charles Aznavour v jednadevadesáti konečně potěšil Prahu

Aznavourovy písně zpívalo mnoho výrazných hudebních osobností. Například Ray Charles, Liza Minnelli, Elton John nebo Celine Dion. Kromě hudby se věnoval také herectví, objevil se přibližně v šedesáti filmech.

Šansoniér vystupoval téměř až do své smrti. Vždyť v České republice poprvé koncertoval až v roce 2016, ve věku 91 let. Podruhé se zde zastavil letos v březnu, ve svých třiadevadesáti. 

jm, foto: David Webr

Témata: Charles Aznavour, Edith Piaf, šanson

zavřít