Zemřel Jeff LaBar, kytarista metalové kapely Cinderella

Vydáno 15.07.2021 | autor: redakce

Ve věku 58 let zemřel kytarista Jeff LaBar známý především z kapely Cinderella. Jeho syn zprávu o úmrtí hudebníka potvrdil ve středu na svých sociálních sítích. Příčina smrti je neznámá.

Zemřel Jeff LaBar, kytarista metalové kapely Cinderella Zemřel Jeff LaBar, kytarista metalové kapely Cinderella

„Můj otec, můj hrdina a můj idol dnes zemřel. Nemám slov. Miluju tě, táto,“ napsal Sebastian LaBar na Instagram. „Prosím všechny, sdílejte fotografie a videa, kde je můj táta. Velmi bych to ocenil,“ poprosil.

V nedožitých 40 letech zemřel Honza Štrup, hrával v Rybičkách 48 nebo Divokým Billovi

LaBar se připojil ke kapele Cinderella v roce 1985 poté, co z ní odešel zakládající kytarista Michael Schermick. S ní vydal debutové album Night Songs. Zlomovou písní se stal singl Nobody´s Fool, který dosáhl třináctého místa v Billboard 200. Skupina během své kariéry odjela turné s Poison, Davidem Lee Rothem nebo Bon Jovi.

LaBar kromě svého působení v Cinderella pracoval na vlastním projektu Naked Beggars a v roce 2014 vydal své debutové sólové album On efor the Road. Nahrál na něj všechny nástroje vyjma bubnů.

„Nedokážeme popsat, jak se po ztrátě našeho bráchy Jeffa cítíme. Pouto mezi námi bylo za ta léta, co jsme vytvářeli muziku a jezdili na turné, opravdu silné,“ vyjádřili lítost nad hudebníkovým úmrtím členové Cindarella. „Vzpomínky, které s ním máme spojené, navždy zůstanou v našich srdcích. Je nepředstavitelná, že nás jeden z nás opustil. Vyjadřujeme jeho manželce Debinique a synovi Sebastianovi upřímnou soustrast,“ dodali.

red, foto: Cinderella promo
Témata: Cinderella, JeffLeBar

zavřít