Zemřel Steve Mackey, baskytarista Pulp

Vydáno 03.03.2023 | autor: Tomáš Kocian

Ve věku 56 let zemřel baskytarista britských Pulp Steve Mackey. Oznámila to hudebníkova rodina s tím, že již tři měsíce byl hospitalizován v nemocnici. Vynikal také jako vyhledávaný hudební producent. 

Zemřel Steve Mackey, baskytarista Pulp Zemřel Steve Mackey, baskytarista Pulp

Rodák z Sheffieldu se původně zajímal o filmovou tvorbu, kvůli které se přestěhoval do Londýna, aby ji mohl následně studovat. K Pulp se připojil v roce 1989 při nahrávání alba Separations a stal se tak součástí kapely v dobách její největší slávy. Takzvaný britpop, tedy odnož alternativního roku původem z britských ostrovů, tehdy nabíral na popularitě a fanoušci si kapelu brzy oblíbili. 

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Tvorba Steve Mackaye však nebyl spjata jen s Pulp. Jako producent se podílel na písních pro debutové album Florence and The Machine, pomohl také zpěvačce M.I.A. nebo kapele Arcade Fire. Spolupracoval také se zpěvákem Jarvisem Cockerem na jeho sólové dráze. Později se uchýlil k filmové hudbě, nebo fotografování. 

Když Pulp v loňském roce oznamovali svůj koncertní comeback. Prohlásil, že se jej již nezúčastní a bude pokračovat v práci na svých projektech. Řekl, že je hrdý na to, co spolu s kapelou vytvořili a popřál jim hodně štěstí. 

Podle informací profilu Pulp Twitteru zemřel hudebník 2. března ve věku 56 let. Příčinu úmrtí rodina ani kapela neuvedla. Zůstala po něm žena Katie a syn Marley. Podle jeho ženy byl jedním nejtalentovanější muž, kterého kdy potkala. 

Text: Tomáš Kocian, foto: FB Pulp
Témata: Steve Mackey, Pulp, smrt

zavřít