Zemřel zakladatel Cabaret Voltaire Richard H. Kirk

Vydáno 22.09.2021 | autor: redakce

Ve věku 65 let zemřel hudebník Richard H. Kirk, zakládající člen skupiny Cabaret Voltaire. Ta patřila mezi průkopníky elektronické muziky a směru zvaného industrial. Informaci o hudebníkově úmrtí zveřejnilo vydavatelství Mute Records.

Zemřel zakladatel Cabaret Voltaire Richard H. Kirk Zemřel zakladatel Cabaret Voltaire Richard H. Kirk

„S velkým zármutkem potvrzujeme, že náš skvělý a drahý přítel Richard H. Kirk zemřel. Richard byl kreativní génius, který měl za sebou jedinečnou a neuvěřitelnou cestu životem a hudební kariérou. Bude nám velmi chybět,“ oznámilo vydavatelství Mute Records.

Loutka - DJ lidu, který přispěl k rozvoji elektronické hudby v Česku

Kirk se narodil 21. března 1956 v anglickém Sheffieldu. Proslavil se jako člen kapely Cabaret Voltaire, jejímž byl zakladatelem. Ta fungovala od roku 1973 do roku 1994, poté se rozpadla a Kirk se vydal na sólovou dráhu. Věnoval se atmosférické elektronice, konkrétně IDM (intelligent dance music).

Jako sólový umělec vydával muziku pod více než třicítkou pseudonym, jako například Sweet Exorcist, Wicky Wacky, Citrus, Future Cop Movies, King of Kings nebo The Silent Age. V roce 2014 obnovil Cabaret Voltaire jako jednočlenný projekt, loni pak vydal desku Shadow of Fear.

red, foto: FB Mute Records
Témata: Richard H. Kirk, Cabaret Voltaire

zavřít