Zemřel zpěvák Alabama 3, Jake Black. Znáte je z úvodní znělky seriálu Sopránovi

Vydáno 23.05.2019 | autor: Aleš Harazim

Spoluzakladatel a zpěvák kapely Alabama 3, Jake Black, je po smrti. Anglická skupina se nejvíce proslavila písničkou Woke Up This Morning, která hrála v úvodní znělce HBO seriálu Sopránovi o mafiánské rodince.

Zemřel zpěvák Alabama 3, Jake Black. Znáte je z úvodní znělky seriálu Sopránovi Zemřel zpěvák Alabama 3, Jake Black. Znáte je z úvodní znělky seriálu Sopránovi

Skupina smutnou zprávu oznámila na svém Facebooku.

"Odpoledne, v tento krásný slunečný den, náš kamarád, spolupracovník a spirituální učitel, Jake Black, odešel do výšin," píší hudebníci na Facebooku. "Po úžasném vystoupení na Highpoint Festival v Lancashire se, ve své vyšší úrovni myšlení, rozhodl, že je to ideální čas odejít do další úrovně."

Dále v prohlášení uvádí, že u Blackova skonu byli přítomni jeho bratři Larry Love, L.B. Dope, The Spirit, Jonny Jamm a Therese Mullan.

Alabama 3 vznikli v Brixtonu, což je část Londýna. Stalo se tak v roce 1995, když se Black seznámil s Robem Spraggem alias Larrym Lovem, na acid house párty.

V roce 1997 vydali první album s názvem Exile On Coldharbour Lane a celkem jich stihli nahrát dvanáct. To poslední s názvem Blues vyšlo v roce 2016.

Příčina smrti nebyla oznámena.

Text: Aleš Harazim

Témata: Alabama 3, Jake Black, smrt, úmrtí, Sopránovi, HBO

zavřít