Zpěvačka Françoise Cactus ze Stereo Total podlehla rakovině

Vydáno 18.02.2021 | autor: redakce

Svůj boj s rakovinou ve středu 17. února prohrála Françoise Cactus, zpěvačka německé kapely Stereo Total. Se zprávou o jejím úmrtí přišla jako první stanice Radio-eins. Hudebnici bylo 57 let.

Zpěvačka Françoise Cactus ze Stereo Total podlehla rakovině Zpěvačka Françoise Cactus ze Stereo Total podlehla rakovině

„Jsem šokovaná a smutná. Françoise Cactus zemřela. Dlouho předtím, než jsme se staly kolegyněmi tady v rádiu, jsem milovala její muziku. Françoise a její hudba jsou nezaměnitelné,“ uvedla moderátorka Radio-eins Christiane Falk. Zpěvačka podlehla rakovině prsu.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Cactus se narodila jako Françoise van Hove 5. května 1964. Proslavila se svým působením v kapele Stereo Total, v níž hrála po boku Brezela Göringa. Oba byli multiinstrumentalisty, na pódiu se tak často střídali v hraní na různé nástroje. Před Stereo Total působila zpěvačka v kapele Lolitas, která jako jedna z mála západoněmeckých formací hrála během normalizace ve Východním Berlíně v tehdejším NDR.

Françoise zpívala s francouzským akcentem, což dělalo její songy jedinečnými. Mezi nejznámější patří I Love You, Ono, Aua nebo L'Amour à trois. Se Stereo Total vydala Cactus celkem patnáct studiových alb, poslední v roce 2019 pod názvem Ah! Quel Cinéma!.

red, foto: FB Stereo Total
Témata: Françoise Cactus, Stereo Total, Brezel Göring

zavřít