LIVE: Plzeňský Létofest přilákal stovky fanoušků, hráli Mandrage nebo Michal Hrůza

Vydáno 04.09.2017 | autor: Hana Poláchová

Festivalů není nikdy dost, a tak se letos (stále ještě) odehrává putovní Létofest. Seriál má osm zastávek napříč republikou. Fanoušci jej mohli navštívit v Ostravě, Brně, Liberci nebo Českých Budějovicích, poslední akce proběhne 9. září v Karlových Varech. O uplynulém víkendu se fanoušci bavili v Plzni. 

LIVE: Plzeňský Létofest přilákal stovky fanoušků, hráli Mandrage nebo Michal Hrůza LIVE: Plzeňský Létofest přilákal stovky fanoušků, hráli Mandrage nebo Michal Hrůza

LÉTOFEST
DEPO2015, PLZEŇ
2. 9. 2017

Program tohoto festivalu není během jednotlivých zastávek identický, což je vzhledem k vytíženosti pozvaných interpretů pochopitelné. Přesto si fanoušci přijdou na své a pořadatelé mysleli i na vyžití nejmenších návštěvníků. V areálu plzeňského DEPO2015 na děti čekal skákací hrad nebo soutěže u partnerských stánků, ostatní se bavili pestrým programem. 

FOTOREPORT: Létofest v Plzni ozdobili Wanastowi Vjecy, Mandrage nebo Michal Hrůza

Druhá stage patřila lokálním interpretům (Nejjižnější Seveřan, Sunset strip, Fabián Berka, Like-it a Emoce). Zde také u prvního jmenovaného písničkáře jen s kytarou padla přezdívka k aktuálnímu dni, když poděkoval za podporu na Klendra festu.

Na hlavním pódiu Rybičky 48 úspěšně rozehřívali přítomné od jedné hodiny, pozdrav "Dobré ráno!" mnohé pobavil. Fanoušci nenechali kapelu na holičkách, nechali se strhnout tak, že Kubovi Rybovi došla slova, na chvilku mu vypadl text. Stihl však pozvat na velký koncert v pražském Foru Karlín v závěru roku. 

FOTOREPORT: Létofest v Plzni. Fanoušky bavili Rybičky 48, Marek Ztracený nebo Čechomor

Ve stejných prostorách zazpívá jen o pár týdnů dřív také druhý vystupující. Marek Ztracený upoutal již barevnou plachtou v pozadí pódia. Nenásilně bavil fanoušky zpěvem, hrou na kytaru i klavír, svůj čas využil bezezbytku. A představil také svého syna. 

I Michal Hrůza bude slavit. Koncert ke 20 letům na scéně proběhne v Rudolfinu se symfonickým orchestrem. Hity, které sypal z kytary, znali snad všichni pod pódiem. Zpěvák neopomněl ozkoušené vtipy, ani své nejznámější autorské písně, díky tomu mohl sborově nechat zpívat publikum. 

Bezesporu profesně nejstaršími interprety tohoto dne byli Čechomor. Tradiční sestavu doplnil kytarista a basák, již poněkolikáte je doprovodila také Martina Pártlová. Bylo to příjemné zpestření setu a téměř zlidovělé písničky dostaly novou energii. 

Téměř třicetiletí Wanastovi Vjecy poskládali playlist trochu neobvykle. Kodym dal prostor skladbám z jejich nejnovějšího alba Alchymie a připravili také nápaditou vizuální scénu. Ve známé sestavě chyběl P. B. Ch., dal přednost svým projektům, tvorbě filmové hudby, na postu basáka je aktuálně Radek Havlíček. 

Kdo jiný mohl uzavírat plzeňský program než domácí Mandrage?! Jejich vychytaný set byl doladěn zlatočernými kostýmy i pozadím ve stylu Potmě jsou všechny kočky černý. Díky vypalovačkám Františkovy Lázně, Hledá se žena nebo novější písni Brouci jejich koncert proběhl jako zrychlený film, Už mě víckrát neuvidíš a Na dlani odkolébaly DEPO2015 k finální půlnoci. 

Všichni mohli jet spokojeně domů, navzdory ne zrovna příznivému počasí šlo o příjemně strávenou, první předškolní, sobotu. 

text: Hana Poláchová, foto: Jana Braunová a Šárka Preslová

Témata: Létofest, Wanastowi Vjecy, Mandrage, Michal Hrůza, Čechomor, Rybičky 48, Marek Ztracený

3,00

čtenáři

hlasuj
zavřít