Kam v roce 2019 na Majáles: Sedmička tipů, kde oslavit příchod jara

Vydáno 08.04.2019 | autor: Lenka Matějková

Nástup jara znamená pro hudební příznivce také zahájení netrpělivě vyhlížené festivalové sezóny. Prvními velkými open airy roku jsou jako již tradičně Majálesy. Vybrali jsme sedm těch nejzásadnějších. Kam se na studentskou oslavu vypravíte vy?

Kam v roce 2019 na Majáles: Sedmička tipů, kde oslavit příchod jara Kam v roce 2019 na Majáles: Sedmička tipů, kde oslavit příchod jara


Pražský Majáles
letiště Letňany
27. 4.

Tradiční pražský open air se opět uskuteční na letišti v Letňanech. Mezi potvrzenými účinkujícími jsou například Kryštof, Rybičky 48, Ben Cristovao, Jelen, Marek Ztracený, Mydy Rabycad, Gaia MesiahUDG, Mirai, Pavel Callta a mnoho dalších.

Pražský Majáles exkluzivním pohledem z pódia nebo od zvukaře

V rámci majálesového dne proběhnou i další aktivity, jako je například volba krále a královny nebo studentský průvod, který vypukne v 10 hodin na nároží ulic Vodičkova a Jungmannova. Odtud bude dále pokračovat přes Karlovo náměstí, Myslíkovu, Masarykovo a Smetanovo nábřeží a Čechův most, až dorazí do cíle na Strossmayerově náměstí.

Cena vstupenek: 480 – 999 Kč

 

Brněnský Majáles
Výstaviště
4. 5.

Tradiční studentské slavnosti jara se budou konat také v Brně. Jde o druhou akci z majálesové "velké trojky". K vidění tedy opět budou kapely, jako jsou Kryštof, Rybičky 48, Ben Cristovao, Jelen, Marek Ztracený, Mydy Rabycad, Gaia Mesiah, UDG, Mirai, Pavel Callta, Horkýže Slíže a další. Nebude chybět ani doprovodný program.

Patnáctý Brněnský Majáles: Slavit přijeli Marek Ztracený, Rybičky 48 nebo Mandrage

Cena vstupenek: 480 – 999 Kč

 

Hradecký Majáles
Šimkovy sady
10. 5.

Zmíněnou pomyslnou "velkou trojku" uzavře Hradec Králové. Majáles se zde uskuteční 10. května, a to v Šimkových sadech. Zahrají KryštofRybičky 48Ben CristovaoJelen, Marek ZtracenýMydy RabycadGaia MesiahUDGMiraiPavel CalltaHorkýže Slíže a další.

Cena vstupenek: 440 – 999 Kč

 

Ústecký Majáles
Letní kino
27. 4.

Ani sever Čech nebude ochuzen o majálesové radovánky. Každý rok přilákají pořadatelé do Ústí nad Labem tisíce návštěvníků. Do Letního kina si můžete přijít poslechnout skupiny, jako jsou například Marpo & TroubleGang, Mig 21Ben Cristovao, Mirai, UDG, Vypsaná Fixa, O5 a Radeček a mnozí další.

Cena vstupenek: 385 – 440 Kč

 

Plzeňský Majáles
Lochotín
11. 5.

Plzeňský Majáles v tomto roce oslaví své třicetiny! Ani letos nebudou chybět týdny studentských aktivit, multižánrový festival Prknaneprkna (divadlo, hudba, tanec, výstavy, jarmark a tančírna pod širým nebem přímo v centru Plzně) a v neposlední řadě samotný open air na Lochotíně. Vystoupí KryštofMiraiLennyMarek ZtracenýGaia MesiahMajk Spirit a další.

Plzeňský Majáles: Za slunného počasí diváky bavili Mig 21, Tomáš Klus, Marek Ztracený nebo Lenny

Cena vstupenek: 470 - 490 Kč


Pardubický Majáles
Cihelna
17. - 18. 5.

V Pardubicích se můžete těšit hned na dva dny plné oblíbených českých kapel. Od pátka do soboty budete mít možnost vidět umělce jako Anna K, David Koller, Jakub Děkan, Mandrage, Marek Ztracený, Prague Conspiracy, Mig 21, Vypsaná Fixa a řadu dalších k nim. Součástí bude i after party, která se uskuteční v nově otevřeném klubu Trinity. Hlavní hvězdou bude Dj Michael Burian.

Cena vstupenek: 530 – 999 Kč


Majáles Ostrava
Slezskoostravský hrad
17. 5.

Největší studentská akce v Moravskoslezském kraji obsadí celkem čtyři pódia, na kterých budete moci vidět hvězdy jako Poetika, John Wolfhooker, Mig 21, Ben CristovaoSto zvířat a další. Oproti jiným nabídne také alternativnější kapely, jmenovitě například projekt Ventolin nebo dvojici MALALATA, která vás svou hudbou přesune na Balkán.

Cena vstupenek: 250 Kč

text: Lenka Matějková, foto: Jaroslav Noska

Témata: Majáles, Kryštof, Rybičky 48, Jelen, Marek Ztracený, Lenny, UDG

zavřít