VIDEOROZHOVOR: David Stypka na Žebříku - Nová deska bude méně temná

Vydáno 12.03.2018 | autor: redakce

"Jsme moc rádi, když nás někdo objeví," komentoval David Stypka své prvenství v kategorii Objev roku letošního Žebříku. U hlasujících zabodoval díky loňskému albu neboj. se svými Bandjezz a také duetem s Ewou Farnou. Celkem si z vyhlášení v plzeňském DEPO2015 odnesl tři ceny. 

VIDEOROZHOVOR: David Stypka na Žebříku - Nová deska bude méně temná VIDEOROZHOVOR: David Stypka na Žebříku - Nová deska bude méně temná

V kategorii zpěváku se David Stypka umístil na třetí příčce, což v době pořizování rozhovoru ještě nevěděl. "Jsem spíš písničkář, autor textů, nikdy jsem se nepovažoval za školeného zpěváka, profesionála. Když to dostává Dan Bárta, vím proč, sebe jsem tak ale nikdy nebral," říká.

Žebřík: Nejvíc cen si odnesli Tomáš Klus, Mydy Rabycad a David Stypka. Zpěváky roku jsou Michal Hrůza a Anna K.

Nyní připravuje nové album, pracuje na něm znovu s producentem Martinem Ledvinou. "Když řeknu, že bude veselejší, bude to zavádějící. ale určitě bude méně temné a písničkové," říká o něm. Nachystaných je prý už dvanáct skladeb, vyjít by mohly na podzim. 

Dalšími oceněnými Žebříku byli Tomáš KlusAnna K., Mydy RabycadMichal HrůzaEwa FarnaDivokej Bill a mnozí další. Letošní ročník moderovali Tomáš Hanák a Jitka Schneiderová. Sestřih toho nejlepšího uvidíte 18. března na Prima Cool. 

video: Jaroslav Noska, rozhovor: Hana Bukáčková, foto: Jana Braunová, Petr Tibi, Tomáš Klíma

Témata: Žebřík, David Stypka, Bandjeez, neboj.

zavřít