7 jednoduchých triků pro perfektní líčení, které vydrží celý den

Vydáno 20.03.2021 | autor: iREPORT

Líčení je svého druhu umění. Opravdové mistrovské dílo, které vytváříte před odchodem do práce nebo na večírek, však na obličeji často nevydrží dlouho, nepomohou ani ty nejmodernější techniky a nejkvalitnější líčidla. Jak přece jen donutit make-up vydržet na vašem obličeji celý den? Dnes vám prozradíme 7 triků, jak toho docílit!

7 jednoduchých triků pro perfektní líčení, které vydrží celý den 7 jednoduchých triků pro perfektní líčení, které vydrží celý den

Vybrat si kvalitní přípravky dekorativní a pečující kosmetiky můžete na makeup.cz

1. Snažte se co nejméně dotýkat obličeje
Asi víte, že pokud se budete příliš často dotýkat svých vlasů, rychleji se zašpiní. To samé platí u obličeje a make-upu. Teplo našich rukou spolu s neustálým dotýkáním se pleti může pokazit líčení, rozmazat rtěnku, oční šipky nebo zanechat skvrny na pleti. Spolu s tím to výrazně zhoršuje stav pleti.

2. Nezapomeňte na pudr
Pokud chcete make-up krásně zafixovat, pomůže pudr. Vhodný bude transparentní, který dokáže pleť zmatnit a zabránit lesknutí. Tento druh pudru neobsahuje žádné pigmenty, proto nemění barvu make-upu. Naneste ho lehkými pohyby širokým štětcem na celý obličej.

3. Pozor na zbytečné množství kosmetiky
Méně je někdy více. Pokud chcete vytvořit nádherné lehké líčení, které vydrží celý den, neaplikujte příliš mnoho kosmetických přípravků. Specialisté doporučují vybírat kosmetiku s lehkou texturou, která dovolí pleti dýchat a nebude ucpávat póry. Při vytvoření líčení je důležité dát kosmetickým přípravkům čas, aby se vstřebaly. Například hydratační krém nechte vstřebat alespoň 10-15 minut, a teprve poté začnete aplikovat podkladovou bázi. 

4. Voděodolné líčení
Nejlepší výsledky vám přinese voděodolná dekorativní kosmetika. Ale tento druh kosmetiky se nedoporučuje používat každý den. Stačí, pokud si pořídíte voděodolnou řasenku, rtěnku a tekutý make-up, abyste nepřetěžovaly celkový vzhled. Nezapomeňte na správné a šetrné odlíčení voděodolné kosmetiky.

5. Nepoužíváte bázi pod make-up
Ještě jednou podmínkou dlouhotrvajícího líčení je báze pod make-up. Tento přípravek pleť krásně připraví na aplikaci make-upu, pomůže sjednotit barevný tón a vyrovnat mikroreliéf. 

6. Oči jsou oknem do duše
Nezapomeňte aplikovat bázi pod make-up i na oční víčka. V tomto případě se oční stíny nebudou hromadit v záhybech víček a jejich barva bude vypadat mnohem intenzivněji.

7. Zářící rty
Pokud na rty aplikujete podkladovou bázi, rtěnka vydrží delší dobu. Poté ji můžete zafixovat průhledným leskem na rty. Rtěnka krásně přilne ke rtům a její barevný odstín bude nádherně nasycený. 

PR, foto Makeup.cz

zavřít