ANKETA: Co přejí znovuotevřenému Žlutému psu Márdi, Mardoša, Xavier Baumaxa a další muzikanti?

Vydáno 06.11.2015 | autor: Hedvika Pajerová

Legendární pardubický klub Žlutý pes, prvně otevřený už v roce 1991, se dočkal renovace pod taktovkou skladatele a producenta Moimira Papalescu. Opening party připadá na 6. listopadu. Oslovili jsme hudebníky a poprosili jsme je o odpovědi na dvě jednoduché otázky. Co nám pověděli Márdi z Vypsané fixy, Mardoša z Tata Bojs, Petr Fiala z Mňágy a Žďorp nebo Vašek Bláha z Divokýho Billa? 

ANKETA: Co přejí znovuotevřenému Žlutému psu Márdi, Mardoša, Xavier Baumaxa a další muzikanti? ANKETA: Co přejí znovuotevřenému Žlutému psu Márdi, Mardoša, Xavier Baumaxa a další muzikanti?

1) Jaká je tvoje nejšílenější vzpomínka na klub Žlutý pes v Pardubicích?
2) Co bys popřál/a novému klubu Žlutý pes?

Jan Kunze (Kofe-in, Munroe)
1) Ve Žlutém psu jsme s Kofe-in hráli několikrát, ale nejzajímavější je asi ta nejstarší vzpomínka, která pochází ještě z doby mé předchozí kapely Luza, kdy jsme dělali předkapelu brněnské partě Narvan. Tenkrát jsem ve Žlutém psu poprvé viděl aplikaci nějaké drogy (nevím, co to bylo) nosem. Druhá věc, kterou si pamatuju, že Narvan hráli tak brutálně nahlas, že mě to vyloženě přibilo k zadní stěně klubu a nakulené basy mi tlačily na hrudní koš a žaludek, že jsem se málem pozvracel. Naštěstí se nestalo.
2) Novému Žlutému psu a Moimirovi bych přál dostatek návštěvníků, profesionální přístup i tým, zajímavou dramaturgii a výdrž. Dělat hudební klub je dneska spíš projev altruismu než cokoliv jiného. Držím palec!

Štěpán Karbulka (Divokej Bill)
1) Nevzpomínám si, ale určitě to byla kalba jako blázen.
2) Popřál bych mu, aby byl větší, s pořádným aparátem.

Moimir Papalescu interview: V klubu Žlutý pes bude hrát hudba, co má koule!

Vašek Bláha (Divokej Bill)
1) Vzpomínky jen ty nejlepší, když jsme začínali, byl to jeden z prvních opravdových klubů, kam nás vzali si zahrát, a jelikož jsme byli ještě "malý píva", tak Pardubice byly pro nás Úvaláky ideální. Jsou na vlakový trati, takže za náma přijela vždycky pořádná banda Úvaláků a vůbec všech z týhle východní magistrály a vydatný večírek byl zaručen, jen ty návraty domů byly těžký. :-)
2) Přeju klubu a osazenstvu bezproblémový chod, v pohodě sousedy, narvaný koncíky a už se těšim, až tam přijedem zabrnkat :-)



Tomáš Frőde (Imodium)
1) Moje vzpomínka na Žluťák je spíš šíleně krásná. Bylo nám asi 15, když si nás tam pozvali Ready Kirken ještě s Michalem Hrůzou a Adamem Jánošíkem. Křtili svoji přelomovou desku a nám se začal plnit sen. Koncert byl vyprodaný.
2) Přeji klubu úplně jiný žár a plameny, než jaké ho v minulosti zachvátily. Přeju klubu žár a plameny v očích návštěvníků i pozvaných muzikantů. Ať se daří.

Volt (UDG)
1) Těch vzpomínek je rozhodně víc, když si vybavím Žluťák, je to jedna šílená historka za druhou. Spoustu z nich ani nemůžu zveřejnit. Jednou jsem se tam v úplně plným klubu pozvracel přímo u baru a nikdo si toho ani nevšiml, tak jsem si normálně objednal další drink a dělal, jako že nic :)
2) Rozhodně co nejvíce povedených večírků, dobrý kapely, plno lidí a hlavně co největší, neutuchající nadšení pro lidi, co klub vedou, aby ho vedli dál a furt je to bavilo. Když tohle funguje, tak funguje všechno :)

Petr Fiala (Mňága a Žďorp)
1) Asi křest první desky Vypsané Fixy, fakt pank!
2) Přeju dlouhý chod a plusovou obchodní bilanci!

Mňága a Žďorp interview: Proč jsou úspěšné revivaly? Lidem stačí levná kopie

Pavel Vrzák (UDG)
1) Šílený byly všechny ty mejdany do rána. Pamatuju na křivě položený dlaždičky na toaletách a snahu vyrovnání falešného pocitu nerovnováhy za cenu neodvratného pádu.
2) Aby nikdy nevyhořel.



Tokhi
1) Jedna z nejšílenějších vzpomínek byla na jednu afterparty, ze který teda žádný vzpomínky nemám...
2) Ať štěká dlouho a vytrvale. Davy lidí, samozřejmě.

Rudolf Brančovský (Poletíme?)
1) Krychlič. Viděli jsme se tam poprvé, je to opravdová celebrita z Pardubic! Zážitek asi takový, jako když potkáte například Helenku Vondráčkovou.
2) To, co jinému klubu. Ať chodí lidi. Žluták má tu nesmírnou výhodu, že je na takovém zašitém místě. Takže se tam může blbnout dlouho a nahlas, mimo to má skvělej velkej bar.

Lukáš Vincour (Pipes and Pints)
1) Ve Žlutém psu jsme hráli pouze 1x, a to v rámci Mighty tour. Pro mě to byl jeden ze splněných snů, protože dřív, než jsem měl kapelu, jsem ho jako jeden z mála českých klubů registroval a bral jej za legendární.
2) Jsem rád, že je klub znovu otevřený a těším se na náš (Pipes & Pints) koncert zde, v rámci podzimního tour, 16.11.

Jan Haubert (Visací zámek)
1) Když jsme ve Žlutém psu slavili 18 let Visacího zámku, byl jsem oblečen do síťovaných dámských punčocháčů a do huňatého tříčvrtečního kožichu. Michal tomu kožichu říkal Medvěd brtník a je fakt, že měl dlouhý a jemný chlup. Tím oblečením jsem chtěl vyjádřit, že naše kapela je už plnoletá a může se oblékat, jak chce. Na pódiu jsem ale už po chvíli trpěl, v kožichu bylo děsný vedro. Jen do punčocháčů jsem jít nechtěl, tak jsem to musel vydržet. Aspoň jsem do sebe lil litry studeného pivka. A nakonec jsem Brtníka zapomněl v šatně.
2) Ať se mu daří a vraťte mi Medvěda brtníka!

Radek Sekyra (O5&Radeček)
1) Dobře si vzpomínáme na oba koncerty, které jsme hráli ve Žlutém psovi, protože byly oba super. Dodnes vzpomínáme na zážitek, který se týká koncertu ve Žluťáku v roce 2005. Po zvukovkách jsme se šli najíst do nějaké restaurace poblíž, kde měli v jídelníčku divný názvy jídel. Neměli jsme tehdy vůbec peníze, byli na pracáku, a tak jsme si vybrali cosi za 80 korun. Donesli nám asi deset gramů nějakého masa - pak nám číšník vysvětlil, že jsme si objednali žabí stehýnko.
2) Ať má atraktivní dramaturgii, příjemnou obsluhu na baru a věrné a početné publikum.



Láska (ZakázanÝovoce)
1) Kdysi dávno jsem tam hrál se svojí tehdejší kapelou. Parkovali jsme před koncertem dodávku s aparátem kousek od klubu a zapadli do nějakýho bahna. Při jejím vyprošťování jsme se zamazali natolik, že jsme pak na podiu vypadali jak tři strašidla, od hlavy až k patě od bahna. Škoda že jsme tehdy nehráli nějakej agrometal, mohli bychom říct, že to je jen kostým a make-up :-)
2) Přeju Žluťákovi, ať je minimálně stejně tak fajn, jako byl vždycky. Klub, kam se každej rád vrací, dobře se tam hraje i paří, kde se pokaždý sejdou fajn lidi a odkud se ti nechce odjíždět. Když se tohle podaří, nemůže to s klubem dopadnout blbě.

Kuba Ryba (Rybičky48)
1) Nejšílenější vzpomínku na Žluťák mám ze Silvestra, tuším, 2000. Ku*va, to je let :) Tenkrát jsem tam hrál ještě s kapelou Nawzdory a s námi myslím Vypsaná fixa a další kapely... Bylo to udělaný jako beach party a všude bylo asi půl metru písku, možná víc. Všichni v plavkách a nejlepší mejdan...
2) Popřál bych hodně pohodovejch lidí na koncertě a skvělý kapely, prostě ať to ku*va funguje!

Looky (Lety mimo)
1) Ve Žluťáku jsme hráli od devadesátejch let už tolikrát, že mám na to hodně zážitků… Ale šílenej? Napadá mě teď třeba, jak jsme tam ráno přijeli nakládat aparát, otevřeli jsme dodávku, a než jsme přinesli ze sálu první bednu, tak jsme měli v autě naloženo asi 5 květináčů se vzrostlými tůjemi… Holt kamarádi z Wohnoutů :)
2) Aby to frčelo jako v devadesátých letech - zaslouží si to :)

Kofe-in a Lety Mimo zahájili turné v Brně

Márdi (Vypsaná fixa)
1)

2) Výdrž a taky kousek spiritu z devadesátých let

Matěj Homola (Wohnout)
1) Když jsme tam hráli (a vůbec v Pardubicích poprvé), bylo to v době, kdy na nás moc lidi nechodili. Tenkrát to byl jeden z našich prvních vyprodanejch koncertů. Od té doby jsme tam koncertovali mockrát a vždycky to byla pecka. Ale nevzpomínám si na žádnou šílenou historku, nic se tam mimořádného nikdy nestalo, nikdy tam nepřistálo UFO, ani nikdo neporodil, nic. Naštěstí. Vždy solidní večírek. Upřímně řečeno, ani si nedokážu představit, že bychom v Pardubicích hráli někde jinde.
2) Přeji mu kvalitní zvuk, dobrý světla, kvalitní personál a spokojený návštěvníky.

Samir Hauser (Vanessa)
1) Na ten klub mám dobrý vzpomínky. Mam v Pardubicích dva velký kamarády – Mirka Papeže a Pavla Skřivánka, takže se tam rád vracím. Par šílenejch věcí asi proběhlo, ale moc si na ně nepamatuju. Teď tam bude Mirek Papež dělat tranďáckou show, tak se třeba něco přihodí. Nechal si dovézt transky z Thajska a Brazílie, takže kvalita.
2) Přeju mu, aby připravovaná transsexualni show byla úspěšná a aby tomu byli sousedi nakloněni. Ty ladyboys, který Mirek objednal, jsou světová klasa.

Mejla (Vypsaná fixa)
1) Ve Žlutákovi jsem v podstatě trávil mládí, jeden čas jsem tam i pracoval za barem, přivydělávali jsme si tam s klukama na chlast svícením kapel a hlavně to byl pro Fixu domovský klub, kde jsme odehráli první koncerty, domluvili vydání první desky. S bývalým majitelem Lumírem jsme dodnes kamarádi. Proto asi nemůžu říct jen jednu nejšílenější vzpomínku.
2) Aby navázal na tu tradici, kterou kdysi mel. Pro mě je Míra Papež zárukou toho, že je to znovu možný, po letech strádání a podivných akci zase vytvořit v Pardubicích kultovní klub, kam se budou vracet rády kapely, ale hlavně chodit lidi.

Mardoša (Tata Bojs)
1) Pamatuji si, že když jsme ve Žlutém psu hráli poprvé, v roce 1994, z nějakého důvodu jsme tam jeli vlakem. A na nádraží byl malinký obchůdek s cédéčky (To byla doba! CD se prodávala i na nádraží!). Dodnes si pamatuji, že jsem si tam den po koncertě koupil od Julie Cruise desku Into The Night. Uznávám, není to tak šílená vzpomínka, ale je to vzpomínka, která nebledne. Ostatně to CD si dodnes rád pouštím.
2) Žlutému psu přeji úspěšný restart a ať je to tam pesvadné!



Ondra Urbanec (100°C)
1) Vzpomínám si na super atmošku a hlavně kvalitní zvuk a šíleně jsme tam jednou dostali nálož ve "fotbálku" od místňáků, že jsme museli podlejzat stůl:)
2) Chtěl bych Žluťáku popřát, ať mu chodí lidi, ať dělá dál super koncerty a kreativní akce a podporuje nezávislou scénu v regionu, ať si udrží pověst jednoho z nej klubů ve východních Čechách.

Kurz (Atari Terror, K25A)
1) Moje nejšílenější vzpomínka na Žlutýho psa je taková, že žádná. Sice jsme projeli republiku tam a zpátky asi 20x, ale pokud vím, tak u Žlutýho psa jsme nikdy nehráli. A jestli náhodou hráli, tak to muselo bejt výživný, protože si to nikdo nepamatujem.
2) Popřál bych klubu, aby se mu pod novým principálem dařilo, o čemž nepochybuju, protože principál je to skvělej. Mám moc rád Vanessu, takže vím kdo Moimir je. Tuhle jsem si s nim udělal fotku, takže už jsme vlastně kámoši, hehe.

Xavier Baumaxa
1) Nemám žádnou šílenou vzpomínku na Žlutýho psa, jenom mi přišla trochu divná ta parta kolotočářů, co to tam vedla, to jsem čekal, kdy udeří půlnoc a změní se v zombie.
2) Aby bylo kam do Pardubic jezdit zahrát! I když mně se líbilo i v Exilu, ale tam je to pro většinu kapel malý. Jo, a opravte si parkoviště, respektive, vyrobte ho z toho buzeráku, co tam máte!

Honza Horáček (Space Junkie)
1) Moje nejšílenější vzpomínka je nejspíš z koncertu Space Junkie v roce 99, kdy za námi přijeli 2 kamarádi z Prahy. Byli úplně střízliví, přijeli autem a během našeho vystoupení začali kalit tak, že když koncert skončil, leželi na sobě na jednom ze stolů a vydávali jenom neidentifikovatelné zvuky. Podotýkám, že koncert trval hodinu. Takže tak.
2) Klubu Žlutý pes bych popřál hlavně návštěvnost, protože bez ní by to nešlo. To ostatní je na nich.

Tomáš Konůpka (Android Asteroid)
1) Hrál jsem tam jen párkrát. Asi nejšílenější bylo "zdravíme Hradec", když to náš zpěvák tehdy popletl.
2) Zůstaň!

red

Mohlo by Vás zajímat

zavřít