Koncerty v roce 2023: Jak shánět lístky? A dáte přednost stání, nebo komfortu?

Vydáno 23.12.2022 | autor: iREPORT

Na konec roku se těší všichni milovníci hudby. Kromě toho, že začíná očekávaná klubová sezóna, také hudebníci oznamují své plány na další rok. Můžete tak sobě nebo svým známým nadělit vstupenky pod stromeček.

Koncerty v roce 2023: Jak shánět lístky? A dáte přednost stání, nebo komfortu? Koncerty v roce 2023: Jak shánět lístky? A dáte přednost stání, nebo komfortu?

Nemeškejte a sledujte aktuální dění

První kapely již své plány odhalily. Zmínit můžeme například dnes již legendární Iron Maiden, kteří se v květnu 2023 podívají do Prahy. Vystoupí v tamní O2 areně. Své plány mají v Česku i George Ezra, Joe Satriani, Avril Lavigne, Justin Bieber a spousta dalších.

Z tuzemských interpretů můžeme zmínit velké koncerty Ewy Farné, Dary Rolins, Pavla Šporcla nebo Kapitána Dema.

Nové termíny aktuálně oznamuje spousta dalších hudebních uskupení. To nejlepší, co můžete udělat, je sledovat hudební portály, sociální sítě svých oblíbených interpretů nebo prodejce vstupenek. Vstupenky na dlouho očekávaná vystoupení totiž mizí velice rychle.


Jak vstupenky koupit?

Pryč jsou doby, kdy se pro vstupenky chodilo do kamenných prodejen. Pamatujete na to, když se u nich stála fronta třeba den předem a před pokladnami se kvůli lukrativnímu místu přespávalo?

Dnes probíhá spuštění prodejů přes internet. Česká vás tedy trochu jiný stres – na ty nejžádanější interprety se vstupenky vyprodají doslova během několika minut. Potřebujete proto běžný účet s platební kartou, abyste mohli lístky koupené přes internet okamžitě zaplatit.

Doporučujeme vám si u prodejce dopředu vytvořit uživatelský účet, ve kterém si vyplníte osobní údaje. Celý nákup pro vás bude díky tomu rychlejší.

Raději na stání, nebo pěkně v pohodlí?

Možná se budete rozhodovat mezi vstupenkami na stání a na sezení. Dobře si svou volbu rozmyslete, každá varianta totiž skýtá trochu jiný zážitek.

Lístky na stání nabízejí často ten nejlepší zážitek z toho pohledu, že jste blíže kapele. Navíc můžete nerušeně tančit a celý koncert jaksepatří „propařit“.

Na druhou stranu v klidu a pohodlí míst na sezení nebudete rušeni ostatními návštěvníky. Zejména citlivější a umírněnější osoby, které chtějí skutečně vnímat vystoupení jako takové, ale potřebu tančit nemají, možnost sezení uvítají. Jde také o jasnou volbu v případě starších ročníků. Vydržet několik desítek minut stát v davu zkrátka není pro každého.

Samostatnou kapitolou jsou pak VIP vstupenky, ty vám kromě luxusního výhledu zajistí také občerstvení. Někdy se dokonce můžete těšit i na setkání s interpretem! Jde o skvělý dárek pro skalní fanoušky konkrétních performerů. Počítejte ale s tím, že si výrazně připlatíte.

PR, foto evisions

zavřít