Líčení v retro stylu: šedesátá léta jsou znovu v módě!

Vydáno 09.12.2021 | autor: iREPORT

Určitě jste už slyšeli rčení, že móda je cyklická. Existují beauty trendy, které jsou pomíjivé, na vrcholu popularity vydrží jen pár týdnů nebo měsíců. Jenomže ve světě krásy existují i nadčasové tendence, které zůstávají aktuální po několik sezon. Beze zbytku to platí třeba pro líčení z 60. let. Retro líčení se skládá z několika klíčových prvků, skvělou inspirací budou ikony Twiggy a Brigitte Bardot. V tomto článku vám řekneme, jak takové líčení vytvořit.

Líčení v retro stylu: šedesátá léta jsou znovu v módě! Líčení v retro stylu: šedesátá léta jsou znovu v módě!

Bledá pleť je jednou z hlavních charakteristických rysů líčení ve stylu 60. let. Použijte rozjasňující make-up pro efekt porcelánové pleti. Pro dosažení maximální přirozenosti je velmi důležité pečlivé rozetřít tónovací přípravky. Doporučujeme také nanést matující pudr, aby pleť byla sametová. Můžete použít i rozjasňovač, ale neaplikujte ho příliš mnoho. Naneste jemně třpytivý rozjasňovač na oblast pod očima, na bradu a čelo.

Oční linky, které mírně přesahují za vnější koutky očí, pomohou zvýraznit hloubku pohledu. Mohou mít jakoukoliv tloušťku: od nejtenčích a skoro neviditelných až po tlusté a výrazné. Při vytváření retro líčení budou velmi vhodné třpytivé pískové oční stíny. Na své přirozené řasy si dívky také často lepily umělé řasy. Právě husté a objemné řasy dodávaly pohledu zvláštní kouzlo. Pokud však nerady používáte umělé řasy, postačí, když nanesete několik vrstev objemové řasenky. A nezapomeňte nalíčit i spodní řasy! Obočí by naopak nemělo být příliš výrazné.

Ruměnec byl v 60. letech nedílnou součásti denního líčení! Dívky v té době často používaly tvářenku, aby pleť vypadala zdravěji. Světlá pleť a mírný ruměnec vám dodá ono zvláštní kouzlo. Pokud právě po něm toužíte, rozhodně dejte přednost tvářence s jemným růžovým nebo broskvovým podtónem. Přípravek s hnědým nebo červeným podtónem může zničit celý dojem.

Špičkovým prvkem retro líčení je rtěnka. Škála barev při výběru vhodného odstínu není omezena – mohou to být jak klidné pastelové barvy, tak syté odstíny lesních plodů. Existuje malé tajemství: před nanesením lesku nebo rtěnky si rty zakryjte lehkou vrstvou korektoru (ale nepřehánějte to s jeho množstvím). Tento trik je skvělý na to, aby pokožka rtů zůstala světlejší a sloužila jako dobrý základ pod rtěnku. Po nanesení takové podkladové báze pokryjte rty broskvovou nebo světle růžovou rtěnkou, případně můžete použít nude lesk. Mějte na paměti, že je nutné použit konturovací tužky!

PR, foto Pexels.com

zavřít