TOP 10 elektronických akcí první poloviny roku 2019: Paul Van Dyk, Kiasmos, Claptone nebo Magnetic Festival

Vydáno 21.01.2019 | autor: Andrea Černá

Koncertní sezóna se pomalu rozbíhá a na své si přijdou i příznivci elektronické hudby. Živo bude v klubech Roxy, Radost FX nebo Chapeau Rouge, ale třeba i na Magnetic Festivalu na pražském Výstavišti nebo v Ostravě, kam přijede Paul Van Dyk

TOP 10 elektronických akcí první poloviny roku 2019: Paul Van Dyk, Kiasmos, Claptone nebo Magnetic Festival TOP 10 elektronických akcí první poloviny roku 2019: Paul Van Dyk, Kiasmos, Claptone nebo Magnetic Festival


NoIdentity
Radost FX, Praha
25. ledna

Další pokračování basshouseové noci se chystá ve vinohradském klubu Radost FX. Už na konci ledna se za pultem objeví DJs NoIdentity, John Ring a David Mixa. Pokud se na party při tanci obvykle stydíte, máte skvělou možnost se osmělit. Kde jsou NoIdentity, tam je akce nejen plná kvalitní hudby, laserů a ohnivých děl, ale i stovek masek, díky kterým můžou všichni pařit naplno a bez ostychu.

 

Claptone
Roxy, Praha
8. února

Noc, kdy iluze pohltí realitu, sál ovládne stín a roli převezmou zlaté masky. Takový večer slibuje The Masquerade show od německého DJ Claptonea. Praha se tak zařadí mezi metropole, které mají tu čest hostit mysteriózní audiovizuální show plnou soulful deep house music. Volba hosta padla na krajany, německé duo Format:B. To si svou českou premiéru odbylo loni v O2 areně, kde patřilo k headlinerům Sensation Praha.

Claptone předvede v Roxy mysteriózní audiovizuální show


Kiasmos

Roxy, Praha
15. února

Islandské duo Kiasmos se skládá z Ólafura Arnaldse a Januse Rasmussena a nabízí vzpomínky na dětství i divoké techno 90. let. Do Roxy přivezou své nečekané kompozice v polovině února. Zasněný elektronický DJ set sedí k nadcházejícímu jaru jako vyšitý. 

Kiasmos v Roxy oživí vzpomínky na divoké noci i dětské ohniště


Pat Bedeau
Chapeau Rouge, Praha
23. února

Brit Pat Bedeau mixuje všemožné žánry od jazzu, funku až po reggae a hip hop, až se nakonec ustálil v kolonce soulful house. V klubu Chapeau Rouge zahraje v únoru v rámci další série Majestic Circus po boku Djs Akrom, Twin a Funspeed.


Modeselektor
Roxy, Praha
27. února

Dlouhých osm let uplynulo od doby, kdy německá dvojice vydala novou desku. Poslední album Monkeytown zapříčinilo dlouhou a fanoušky zbožňovanou live show, při éře s projektem Moderat byli ale Modeselektor odsunuti na druhou kolej. Nyní opět ožijí, a to v Roxy na konci února. Tohle bude návrat roku.

Modeselektor vám v Roxy svými beaty upraví srdeční tep


Paul Kalkbrenner

Zoner Bobyhall, Brno
2. března

Hvězda taneční scény a lamač hitparádových rekordů odehraje začátkem března svůj live set v Brně. Zazářil v roce 2008 v "berlínském Trainspottingu", filmu Berlin Calling, ke kterému vytvořil i soundtrack. Úspěšný koncert v Česku odehrál například na Colours of Ostrava a letos v Bobyhall představí své aktuální album Parts of Life.


Bicep

Roxy, Praha
22. března

Severoirští Bicep rozčeřili loni vody elektroniky jako málokterý britský interpret. V Praze se představili naposledy v minulém roce a vystoupení sklidilo kladné ohlasy. Stejně pozitivně bylo přijato i debutové album, které zaujalo publikum napříč celým světem. Do Roxy se Bicep vrátí 22. března.

Bicep se vrací do Roxy. Předvedou jedinečný obraz své hudební vášně


Meute
Roxy, Praha
6. dubna

Němečtí Meute se stali v posledních dvou letech v Evropě fenoménem. Jejich improvizovaná pouliční vystoupení mají na YouTube miliony přehrátí, dostalo se jim i uznání od jiných hudebních špiček v oboru, například od dánského producenta Trentemøllera. Jedenáctičlenná kapela Meute, přezdívaná "techno dechovka", osvobozuje elektronickou hudbu od pultů a počítačů a obrací žánr vzhůru nohama.


Magnetic Festival
PVA Expo, Praha
3. května

Do první půlky roku 2019 se termínově vejde i Magnetic Festival. Jeden z největších indoor tanečních festivalů ve střední Evropě se bude konat v pražské hale PVA Expo na Výstavišti. Ta se na jeden páteční večer promění v mohutný taneční klub pro deset tisíc návštěvníků. Vystoupí Vini Vici, Will Sparks, Steff da Campo, John Culter a další.


Paul Van Dyk

Trojhalí Karolina, Ostrava
24. května

Prostředí ostravského Trojhalí uchvátilo legendárního DJe natolik, že se sem vrací už po dvou letech. Při minulém vystoupení trápil fanoušky chlad nevytopitelného prostoru, letošní akce se ale uskuteční v květnu, kdy něco podobného (snad) už nehrozí. Paul van Dyk přijede do Moravskoslezského kraje s novou deskou Music Rescues Me.

Paul van Dyk hrál opět v Brně, Boby centrum skákalo podle jeho rytmů

Témata: Paul Van Dyk, Kiasmos, Meute, Bicep, Magnetic Festival, Claptone, Roxy, Chapeau Rouge, Radost FX

zavřít