Zvukový pult v kapse – Sennheiser ClipMic nahrává 24/96 do iPhonu

Vydáno 19.05.2016 | autor: admin

ClipMic Digital je široce využitelný profesionální nástroj pro pořizování nahrávek ve vysokém rozlišení (24 bit/96 kHz) s digitálním záznamem na běžný iPhone.

Zvukový pult v kapse – Sennheiser ClipMic nahrává 24/96 do iPhonu Zvukový pult v kapse – Sennheiser ClipMic nahrává 24/96 do iPhonu

Je vybavený applovským konektorem Lightning, a proto připojení systému ClipMic Digital je záležitostí sekundy. Systém se skládá z mikrofonu Sennheiser ME2 a drobného ale špičkového AD převodníku od firmy Apogee Electronic. Instalovaný software na vašem iPodu, iPadu či iPhonu umožní nejen základní nastavení a samotný záznam, ale i zpracování. Získáte tak maximálně kompaktní systém pro získávání zvukově špičkových nahrávek, který lze intuitivně a pohodlně řídit přímo z displeje vašeho mobilu. Tak můžete pořizovat nejen hudební nahrávky v domácím studiu, tak i videozáznamy koncertů, vše je ideální i pro případná interview v perfektní záznamové kvalitě. Celé připojení a obsluha je současně tak snadná, že lze ClipMic doporučit i pro domácí nahrávky recitací vašich dětí nebo záznamu rodinných slavností. Tak kvalitní nahrávky už vlastně nejsou „amatérské“, protože je zvládne pořídit vlastně kdokoli. Stejně dobře vám poslouží i k záznamu a editaci prezentací a přednášek.

Kvalitní mikrofon Sennheiser ME2 je připojen přes AD převodník Apogee přímo do Lighting portu, což zaručuje maximální kvalitu zaznamenávaného zvuku, který je ihned převeden do hi-res digitální podoby a v této doslova studiové kvalitě se dále zpracovává nebo přímo zaznamenává. V prostředí aplikace Apogee MetaRecorder lze nahrávku upravovat dle potřeby. Nepotřebujete k tomu žádný zvukový pult či střižnu a vše zvládnete na svém iPadu, iPodu nebo iPhonu. Zcela pohodlně lze upravovat záznam včetně zápisu značek pro pozdější zpracování, jde o vkládání tzv. metadat.


Pro videonahrávky

Výhodou systému ClipMic je fakt, že k němu lze připojit i profesionální kamerový mikrofon Sennheiser MKE 600, který je svými technickými vlastnostmi vhodný pro reportážní práci v menších TV společnostech. Velice dobře odolává nepříznivým podmínkám a jeho úzce směrová snímací charakteristika zaručuje kvalitní zvuk v ose kamery při současném utlumení nežádoucího bočního hluku. Hluk větru při práci v exteriéru je možno utlumit základní molitanovou větrnou ochranou, dodávanou s mikrofonem, nebo zapnutím nízkopásmového filtru mikrofonu. Pro profesionální exteriérovou práci je ideální samostatně dodávaná kožešinová větrná ochrana MZH 600. Mikrofon je napájen z baterie AA s operační dobou cca 150 hodin, 8 hodin před koncem životnosti začne blikat kontrolka "Low Batt". Mikrofon se dodává v černé barvě. Mikrofon má odolné kovové tělo, vykazuje vysoký útlum postranních zvuků a výborně potlačuje dotykové hluky.

Zapojením setu Sennheiser ClipMic rozšíříte schopnosti svého zařízení Apple o profesionální funkci zvukového pultu a špičkového záznamového zařízení v audiofilní kvalitě. Dokonalé obrazové schopnosti kamery či fotoaparátu vhodně doplníte i o nekompromisně perfektní zvuk. Jednoduchým připojením a snadnou obsluhou získáte možnosti mnohonásobně dražších elektronických zařízení. Jsou věci, které se rozhodně vyplatí.

PR, foto Sennheiser

zavřít