TOP 8 zahraničních videoklipů roku 2018: Imagine Dragons, Muse nebo Florence And The Machine

Vydáno 20.01.2019 | autor: redakce

Nejlepší domácí videoklipy uplynulého roku jsme si už zrekapitulovali, nyní si připomeneme, co nejpozoruhodnějšího vzniklo v zahraničí. Oslnili vás více hororoví Imagine Dragons, uhrančiví Florence And The Machine nebo snad nečekaně minimalistický Robbie Williams? O svůj názor se můžete podělit v komentářích. 

TOP 8 zahraničních videoklipů roku 2018: Imagine Dragons, Muse nebo Florence And The Machine TOP 8 zahraničních videoklipů roku 2018: Imagine Dragons, Muse nebo Florence And The Machine


Imagine Dragons - Natural

Jeden z nejtemnějších videoklipů amerických Imagine Dragons vznikl loni v létě. I když se skladba stala oficiální hymnou univerzitní ligy amerického fotbalu, jediný sportovní výkon v klipu předvádí Dan Reynolds, a to, když sám kope hrob. Pro milovníky hororů jako dělané - užijete si podívanou na otevřenou rakev, mrtvou nevěstu nebo červy. (Markéta Koloničná)

LIVE: Imagine Dragons zpět v O2 areně - energická show a nové hity


Florence And The Machine - Hunger

Všichni hladovíme po lásce. Tak zní hlavní zpráva singlu Hunger, který zdobí aktuální desku High As Hope. Tradičně uhrančivá Florence Welch si pro nás do klipu připravila komplexní audiovizuální zážitek. Trocha artu s antickými odkazy, špetka líbivého popu a pořádná nálož napětí, naléhavosti a dynamiky. A graduje to. Uvidíme, zda si nás vyhlášená hudební čarodějka svými kouzly otočí kolem prstu i naživo. Hladovka po jejím premiérovém tuzemském koncertě, kterou nás roky sužovala, totiž skončí v červenci na Colours Of Ostrava. (Josef Martínek)

LIVE: Florence And The Machine ve Vídni: Vášnivá show, na kterou se nezapomíná


Robbie Williams – I Just Want People To Like Me

K rockově laděnému songu I Just Want People To Like Me natočil Robbie Williams jednoduchý klip na jedné ze střech v Mexico City během posledního turné k desce The Heavy Entertainment Show. Jde o maximálně úspornou produkci - Robbie je na střeše jen s mikrofonem a svým egem. Nehledejte v tom žádné velké poselství, možná proto je to zábavnější než hra na velké umění. (Roman Jireš)

BLOG: Robbie Williams v Praze - Když se celoživotní zážitek ztratí na rozmazaných displejích telefonů


Paul McCartney - Who Cares

Nejnovější album legendárního "brouka" Egypt Station se dočkalo hned několika klipů. Tím nejpovedenějším se stal určitě Who Cares - chytlavá sedmdesátková vypalovačka v moderním zvukovém kabátě o tom, že se nemáme nechat zastrašit šikanou. Uvidíte tu Paula v roli uznávaného hypnotizéra a Emmu Stone chycenou v surreálním světě. Úžasná choreografie a černobílá vizualizace. (Filip Pešta)


Muse - Pressure

Pokud milujete osmdesátá léta, budete milovat i tento klip. K osmému studiovému albu Simulation Theory natočili Muse doposud osm videoklipů (ano, to aby těch osmiček nebylo málo), Pressure je ale nejvíc "muse-ish". Sama kapela v klipu vystupuje pod jménem Rocket Baby Dolls, což je název, který hudebníci použili při prvním vystoupení ve svém rodném městě Teignmouth. Ačkoli teenager asi retro sci-fi styl Pressure úplně neocení, jako vzdání holdu tehdejší popkultuře funguje snímek skvěle. (Andrea Černá)

TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2019 (I.): Muse, Bob Dylan, Twenty One Pilots, Slash a další


Christina Aguilera feat. Demi Lovato - Fall In Line

S feministickou hymnou Fall In Line se v minulém roce představily zpěvačky Christina Aguilera a Demi Lovato. Text zdůrazňující ženskou sílu a majetnickost mužů se odráží také ve vizuální podobě skladby, v níž jsou hudebnice jako malé odvedeny do vězení, kde se k nim muži chovají jako k hračkám. Oběma ženám se však právě díky jejich vnitřní síle podaří dostat se na svobodu. Píseň byla v závěru minulého roku nominována na Grammy, uvidíme tedy, jak si dva velké hlasy povedou v porovnání s dalšími loňskými hity. (Andrea Štipčáková)


Rudimental feat. Jess Glynne, Macklemore & Dan Caplen - These Days

V lednu minulého roku poslali Rudimental do světa další pecku. Klip se nijak zvlášť neliší od ostatních tohoto žánru, co se však tvůrcům podařilo na výbornou? Zachycení nálady skladby. Britské ulice, překrásná Jess Glynne, která prožívá krásný románek s Macklemorem. Bezstarostná láska a pohoda po boku milované osoby. To jsou přesně ty dny, které si máme pamatovat. Skladba, která vybízí k úsměvům a optimistické náladě se proto skrz klip proměnila v jednu z největších hitovek minulého roku. A právem. (Lucie Šimůnková)


Childish Gambino - This Is America

Americký herec a rapper Donald Glover aka Childish Gambino se v květnu minulého roku postaral o jeden z nejdiskutovanějších a nejprobíranějších videoklipů. Již během prvního týdne zaznamenal klip This Is America přes 100 milionů zhlédnutí. Kontroverzní video originálním způsobem ukazuje rozporuplnou tvář Ameriky - ať už se jedná o zbraně, vraždy, sociální vyloučení či rasismus. To vše hudebník skladbou i jejím vizuálem ztvárnil. Singl This Is America by měl být první vlaštovkou nového alba. (Dominik Pavliš

text: Markéta Koloničná, Josef Martínek, Roman Jireš, Filip Pešta, Andrea Černá, Andrea Štipčáková, Lucie Šimůnková, Dominik Pavliš

Témata: Imagine Dragons, Florence And The Machine, Muse, Robbie Williams, Childish Gambino, Demi Lovato, Christina Aguilera, Paul McCartney, Rudimental, Macklemore, Jess Glynne

zavřít