V Praze začal festival Spectaculare 2016: Vystoupí Emika, Rival Consoles i Michael Price

Vydáno 21.01.2016 | autor: Ondřej Bambas

Třetí ročník audiovizuálního festivalu Spectaculare na přelomu ledna a února opět osvěží pražskou kulturu. Tentokrát se vrátí anglická zpěvačka s českými kořeny Emika, rakouský hudebník Manu Delago či elektronický multitalent Frederic Robinson. Velkým lákadlem je také autor hudebního doprovodu populárního seriálu Sherlock nebo zástupci labelu Erased Tapes Rival Consoles.

V Praze začal festival Spectaculare 2016: Vystoupí Emika, Rival Consoles i Michael Price Na festivalu Spectaculare vystoupí i zpěvačka Emika

"Celkově letos nabídneme sedm koncertních večerů, představení současného tance s živou hudbou, tři workshopy se zúčastněnými umělci, projekce filmů, a dokonce tři výstavy," popisuje program dramaturg festivalu a DJ Radia 1 Josef Sedloň. Celou událost zahajuje dvojice výstav Spectaculare Art Show: Otisk hudby a Ve snu by to vypadalo jinak. Prvním hudebním zážitkem bude 21. ledna vystoupení belgické zpěvačky Melanie De Biasio.

Nejlepší klubovky zimy (I.): Přijedou folkaři The Paper Kites nebo vycházející hvězdy twenty one pilots

Stejně jako v minulých letech, také tentokrát bude mít festival základnu v Paláci Akropolis, kde se v příštím týdnu představí zpěvačka Emika a showcase vydavatelství Erased Tapes, u kterého jsou zapsáni například Kiasmos, Nils Frahm nebo Douglas Dare. V Praze se ukážou Masayoshi Fujita, Michael Price a Rival Consoles.



Kromě hudebního programu budou moci návštěvníci zhlédnout promítání v kinech Oko a Světozor – koncert Portishead z Roseland NYC, záznam z A Reality Tour Davida Bowieho nebo průřez tvorbou vizuálního studia Canada. Tradičně jsou připraveny také workshopy.

Festival Spectaculare probíhá od 20. 1. do 12. 2. 2016. Kompletní program naleznete na webových stránkách, informace k jednotlivým akcím a prodeji vstupenek lze sledovat na jednotlivých facebookových eventech.

tz, Ondřej Bambas

zavřít