Zemřel Milan Krištof, zpěvák a kytarista heavymetalové kapely Autogen

Vydáno 22.06.2018 | autor: redakce

Kytarista a zpěvák pražské heavymetalové skupiny Autogen, která se těšila velké popularitě v osmdesátých letech, zemřel ve věku 56 let. Informoval o tom na Facebooku hudební publicista a jeho kamarád Petr Korál. Podle jeho vyjádření trpěl Milan Krištof dlouhodobou nemocí. 

Zemřel Milan Krištof, zpěvák a kytarista heavymetalové kapely Autogen Zemřel Milan Krištof, zpěvák a kytarista heavymetalové kapely Autogen

"Ta mrcha s kosou se zas oháněla. Další muzikant už je 'tam'. Dnes v noci zemřel kytarista a zpěvák skupiny Autogen Milan Krištof. Aspoň vy, pamětníci starých metalových časů na Barče apod. mu věnujte tichou vzpomínku, prosím," uvedl Korál na sociální síti. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: PŘÍBĚHY ZESNULÝCH HVĚZD

Krištof hrál mimo jiné v minulosti také v country skupině Taxmeni. Poté byl u založení Autogenu, který vznikl v roce 1983 a brzy se stal hvězdou tehdejší heavymetalové scény. Po jeho odchodu na konci osmdesátých let však zájem o skupinu uvadal, až se v roce 1993 rozpadla úplně. 

"Když jsem vloni na podzim uváděl první comebackový koncert znovuzrozeného Autogenu, věděl jsem, že Milan je nemocný. Ale že tu bude už jen pár měsíců, to by mě fakt nenapadlo," dodal Korál. 

jm

Témata: Milan Krištof, Autogen, Taxmeni, Petr Korál, heavy metal

zavřít