Zemřela Rachel Nagy, zpěvačka a pianistka kapely Detroit Cobras

Vydáno 19.01.2022 | autor: redakce

Detroit Cobras oznámili smutnou zprávu. Zemřela jejich zpěvačka, pianistka a spoluzakladatelka Rachel Nagy. Bylo jí pouhých 37 let.

Zemřela Rachel Nagy, zpěvačka a pianistka kapely Detroit Cobras Zemřela Rachel Nagy, zpěvačka a pianistka kapely Detroit Cobras

Rachel Nagy zpívala a hrála na piano v Detroit Cobras, která vznikla v roce 1994. Právě skupina její smrt potvrdila na svých sociálních sítích. „S těžkým srdcem a velkým žalem oznamujeme ztrátu naší milované kamarádky a kolegyně, Rachel Lee Nagy. Neexistují slova, která by vyjádřila náš smutek,“ napsal kytarista Greg Cartwright.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Byla více než jen interpretkou, ztělesňovala ducha hudby samotné a posunula ji svou vokální silou do nových výšin. Vím, že nebudu sám, když řeknu, že mě inspirovala svou vitalitou, divokou intenzitou i zranitelností,“ dodal.

Detroit Cobras jsou především kapelou coverů. V roce 1998 vydali své první album Mink, Rat or Rabbit, na které nazpívali songy Irmy Thomas, Charlieho Riche nebo Oblivians. O tři roky později vznikla jejich další nahrávka, Life, Love and Leaving. Až na desku Baby z roku 2004 zařadila formace svůj původní song Hot Dog (Watch Me Eat).

red, foto: FB Detroit Cobras
Témata: Rachel Nagy, Detroit Cobras, Greg Cartwright

zavřít