Zemřela ikona rockové scény Meat Loaf

Vydáno 21.01.2022 | autor: redakce

V 74 letech zemřel americký zpěvák a herec Marvin Lee Aday známý jako Meat Loaf. Proslavil se albem Bat Out Of Hell, úspěch slavily především singly Two of Three Ain’t Bad nebo Paradise by the Dashboard Light. Příčina úmrtí jedné z ikon rockové scény nebyla zveřejněna.

Zemřela ikona rockové scény Meat Loaf Zemřela ikona rockové scény Meat Loaf

Marvin Lee Aday byl známý pod přezdívkou Meat Loaf, kterou dostal už na střední škole kvůli se nemalé hmotnosti. Začínal v kapele Meat Loaf Soul (později Popcorn Blizzard), od roku 1970 vystupoval v muzikálu Hair. Pravidelně hrával také v divadle Rainbow, kde se seznámil s dramatikem Jimem Steinmanem, svým pozdějším úzkým spolupracovníkem.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Svůj první velký úspěch zaznamenal v roce 1977, kdy vydal album Bat Out Of Hell, z nějž pochází hity singly Two of Three Ain’t Bad a Paradise by the Dashboard Light. Zásadní v jeho životě pak byla také deska Deadringer z roku 1981, která se dostala na první příčku britské hitparády. Hitem se stal jeho duet se Cher.

Vedle zpěvu se Meat Loaf věnoval také herectví. Z filmu Bat Out Of Hell II: Back Into Hell vzešel hit I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That), za něj byl interpret oceněn Grammy za Nejlepší sólový rockový pěvecký výkon. Vidět ho diváci mohli rovněž v Klubu rváčů z roku 1999, Extrémní seznamce nebo Králech ro(c)ku.

Jak Meat Loaf v minulosti prozradil, snažil se, aby každé jeho album vyprávělo příběh, nechtěl pouze vydávat sbírky skladeb. Celkem měl na svém kontě třináct studiových desek a pět koncertních.

Podle zpráv zemřel obklopený svou rodinou, manželkou Deborah a dcerami Amandou a Pearl. Informaci o jeho odchodu pak zveřejnil jeho agent Michael Green, když uvedl, že byl Meat Loaf „nejvíc fascinující osobou, s jakou se kdy setkal“.

red, foto: FB Meat Loaf
Témata: Meat Loaf, smrt, Klub rváčů

zavřít