Florence And The Machine

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Florence And The Machine Florence And The Machine

 

Florence and the Machine je anglická indie rocková skupina založená v roce 2007 v Londýně. Její hlavní tváří je zpěvačka Florence Welch, kapelu dále tvoří Isabella Summers (klávesy, syntezátory, back vokály), Robert Ackroyd (sólová kytara), Christopher Lloyd Hayden (bicí, perkuse, back vokály, akustická kytara), Tom Monger (harfa, xylofon), Mark Saunders (basová kytara, perkuse, back vokály), Rusty Bradshaw (klavír, doprovodná kytara, vahrany).

Jméno uskupení se formovalo z teenagerských let Florence Welch, kdy spolu s Isabellou Summers - zvanou "Machine" založila hudební duo, které se později rozrostlo do sedmičlenného tělesa. První deska Lungs vyšla už po dvou letech působení skupiny a měla oslnivý úspěch jak v prodejích, tak i v recenzích. Prvním singlem z debutu se stala píseň Kiss With a Fist, která se objevila na četných filmových a seriálových soundtracích. Dalšími vyslanými družicemi z desky pak byly chytlavé Dog Days Are Over a Rabbit Heart (Raise It Up), které se rovněž s oblibou využívali ve vizuální produkci. Během éry Lungs se v éteru objevil vynikající cover na skladbu Candi Staton You've Got the Love a také úderný Drumming Song.

Další deska se začala nahrávat v roce 2010 v malinkém londýnském studiu s producentem Paulem Epworthem a částečně i v proslaveném Abbey Road. Nahrávka nazvaná Ceremonials (2011) byla o něco teměnjší, těží, údernější, hloubější než její předchůdce. Můžete z ní znát populární hity Shake It Out, What The Water Gave Me, Never Let Me Go, No Light, No Light nebo Spectrum. Kapela byla také za tento počin nominována na dvě ceny Grammy.

Florence and the Machine nezklamali ani potřetí: jejích řadovka How Big, How Blue, How Beautiful (2014) byla opět vynikající kompilací atmosférického indie rocku s lehkou dávkou pompéznosti. Prvním singlem z desky se stal song What Kind of a Man, a dále z ní můžete znát třeba i Ship to Wreck. I za tento počin si kapela vysloužila pozornost odborné poroty Grammy, což vyústilo v pět nominací na gramofónek.

Florence Welch je i oblíbenou účastnicí různých featuringů. Ten úplně nejznámější je zřejmě spolupráce s krajanem Calvin Harrisem na songu Sweet Nothing.

Hudba a vzezření Florence and the Machine jsou nejčastěji srovnávány s umělci jako Kate Bush, Siouxsie Sioux, PJ Harvey, Tori Amos či Björk. Jejich vystupování jsou velmi rozmáchlá a artová.

Diskografie:
Lungs (2009)
Ceremonials (2011)
How Big, How Blue, How Beautiful (2015)

Další články interpreta

zavřít