Colours Of Ostrava: Kromě Underworld či Passengera čeká na fanoušky i divadlo

Vydáno 01.06.2016 | autor: Hana Bukáčková

Headlineři letošních Colours Of Ostrava jsou už nějakou dobu známí. Kromě jmen jako Underworld, Passenger, Of Monsters And Men či Tame Impala si na své přijdou i milovníci divadla. Festival Colours of Ostrava proběhne od 14. do 17. července v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic.

Colours Of Ostrava: Kromě Underworld či Passengera čeká na fanoušky i divadlo Losers Cirque Company: Walls & Handbags

"Jsem rád, že se nám letos podařilo na festival získat několik oceněných inscenací. Jedno navíc z ´domácí´ ostravské Komorní scény Aréna," líčí dramaturg divadelní scény Jiří Moravčík. "Inscenace Antiwords souboru Spitfire Company se prosadila i na mezinárodní scéně, Walls & Handbags naopak patří k tomu nejlepšímu, co loni u nás vzniklo v žánru nového cirkusu," doplňuje Moravčík.

LIVE: Kasabian vzdali na Colours Of Ostrava hold výtečné St. Vincent

Ruské spisovatelce Ludmile Ulické se ve hře Ruská zavařenina podařilo napsat vtipnou parafrázi Višňového sadu, v níž rezonují také repliky z jiných Čechovových her. Děj nás zavede do roku 2002 do akademické osady poblíž Moskvy, kde ve zchátralém domě žijí potomci hrdinů Čechovova Višňového sadu.

Divadlo Arena: Ruská zavařenina

Představení Walls & Handbags souboru Losers Cirque Company, režijní dvojice SKUTR a choreografky Jany Burkiewiczové nabízí divadelně-tanečně-akrobatické podívanou, ve které skvělými výkony excelují akrobaté, tanečníci a také osmiletý herec Kryštof Unger.

LIVE: Björk na Colours Of Ostrava přitáhla davy. Její koncert pro ně ale nebyl

Inscenace Antiwords souboru Spitfire Company je ovlivněna dílem Václava Havla a především jeho hrou Audience a jejím legendárním zpracováním režiséra Menzla. V hlavní roli spolu s aktérkami inscenace se představí i velké hlavy od sochařky Pauliny Skavové a hudba Sivan Eldar speciálně složená pro tuto událost.

Spitfire Company: Antiwords

Divadlo VOSTO5, legendární improvizační divadlo, tradiční host Colours of Ostrava, přiveze na festival nové představení PROTON !!!, jevištní rozhlasovou reportáž o objevu zapadlé české kapely Proton, která byla umlčena těsně předtím, než se stala slavnou. Strhující příběh zapomenuté hudební legendy, od které velikáni populární hudby i undergroundu čekali asi mnohem více. Kromě členů souboru divadla VOSTO5 se zde představí i Petr Marek, člen kapely Midi Lidi.

vložte odkaz, text nemažte

Herečka a performerka Halka Třešňáková přiveze na Colours of Ostrava představení Für die Macht. Hlavní postava Miss World Halka chce vyřešit globální problémy lidstva.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 14. do 17. července v úchvatném industriálním areálu Dolních Vítkovic. Hlavními hvězdami Colours of Ostrava jsou Underworld, Tame Impala, Of Monsters and Men, M83, Passenger, Thievery Corporation, ANOHNI, Kodaline, The Vaccines či Slowdive.

V prodeji jsou v tuto chvíli čtyřdenní i jednodenní vstupenky, které jsou k dostání na www.colours.cz nebo v síti Eventim. Cena čtyřdenní vstupenky 2.490 Kč platí do 10. července 2016.  

tz

zavřít