Na co se těšit v dubnu: Do Prahy přijedou Bob Dylan, Jessie J i Passenger

Vydáno 01.04.2019 | autor: Andrea Černá

Řada koncertů se v dubnu odehraje v prostorách pražského Fora Karlín. Svou premiéru zde absolvuje Mikolas Josef, dále sem zavítají Jessie J i Bobby McFerrin. Dveře se netrhnou ani v Paláci Lucerna, kde vystoupí Bob Dylan, Zrní, J.A.R. a Mig 21. Mimo to se diváci můžou těšit na Passengera, Mogli, Meute, Little Big, Hollywood Undead nebo Walking On Cars.

Na co se těšit v dubnu: Do Prahy přijedou Bob Dylan, Jessie J i Passenger Na co se těšit v dubnu: Do Prahy přijedou Bob Dylan, Jessie J i Passenger


Mikolas Josef

Forum Karlín, Praha
3. 4.

Na show s názvem My Name Is Mikolas Josef se nejúspěšnější Čech v Eurovision Song Contest dlouho připravoval. Vlastní koncert čeká Mikolase až po osmi letech kariéry, o to velkolepější ale prý bude. Kapela, tanečníci, gospelový sbor, premiéra dokumentu o Mikolasově životě z jeho buskerských dob a k tomu k poslechu doposud nevydaná tvorba.

Na co se těšit v dubnu: do Prahy přijede Bob Dylan, Jessie J a Passenger


Mogli
Chapeau Rouge, Praha
4. 4.

Melancholická písničkářka Mogli z Německa se v Praze představí poprvé. Do Chapeau Rouge přiveze desku Wanderer z roku 2017. Písničky z alba byly zároveň soundtrackem k filmu Expedition Happiness, který zachycuje road trip Mogli a jejího přítele Felixe z Aljašky do Mexika.


Meute
Roxy, Praha
6. 4.

Pochodová kapela Meute v červených stejnokrojích zaznamenala v posledních letech v Evropě nečekaný úspěch. Mix dechových nástrojů a elektronické hudby má na YouTube miliony zhlédnutí. Netradiční formace vyprodává kluby a nejinak je tomu v pražské Roxy. Sobotní večer zahájí Noisy Pots (Jakub Tengler a exčlen Charlie Straight Michal Šupák) a po koncertě jedenáctičlenných Meute bude následovat afterparty.


Bob Dylan

Velký sál Lucerny, Praha
7. - 9. 4.

Americký hudebník se do České republiky vrací po roce. V Paláci Lucerna vystoupí hned tři večery po sobě. Jelikož ale sedmdesátisedmiletý umělec často mění během turné svůj setlist, je i tady příslibem výjimečnosti každého jednotlivého koncertu obměna zahraného repertoáru. Fanoušci se můžou těšit na skladby z Dylanových třiceti osmi studiových alb včetně poslední desky Triplicate.

TOP 10 koncertních zážitků roku 2018: Rolling Stones, Bob Dylan, LP, Emeli Sandé a další


Zrní

střecha Lucerny, Praha
16. 4.

V půlce dubna do Lucerny zavítají i čeští Zrní, tentokrát ale na její střechu. Obdobné vystoupení odehráli na stejném místě i loni, kdo tedy tehdy koncert s výhledem na Prahu propásl, má nyní další šanci. Zrní hrají na netradičních místech v rámci přerušovaného turné Černá hodinka a půl, v rámci nějž vystupují akusticky. V Praze kromě Lucerny takto začátkem dubna zavítají i do Werichovy vily.


Passenger

Roxy, Praha
16.4.

Písničkář Passenger proslul v roce 2012 rozchodovým hitem Let Her Go a do Prahy se vrací v rámci komorního turné. Předloni vyprodal Velký sál Lucerny a nejinak je tomu nyní u ještě menšího prostoru Roxy. V úterý 16. dubna tam představí svou letošní novinku Runaway.

LIVE: Písničkářský zázrak Passenger v Praze: Emoce na dosah ruky


Little Big

Malá sportovní hala, Praha
17. 4.

Nikdo nemohl minout klip Skibidi, který má na YouTube téměř 200 milionů zhlédnutí. Ruská rave kapela Little Big zavítá do Prahy po roce a půl, tentokrát s nejnovějšími počiny Antipositive, Pt. 1 a Antipositive, Pt. 2. Kromě toho už na příští rok ohlásila koncerty i v jiných českých městech - v říjnu přijede do brněnského Sono Centra a ostravského Brick Housu.


Hollywood Undead

Tipsport Arena, Praha
18. 4.

Rapcoroví Hollywood Undead si koncertování v Česku velmi oblíbili. V únoru loňského roku zahráli samostatně ve Foru Karlín a hned v létě vystoupili na letišti v Panenském Týnci v rámci Aerodrome Festivalu. Do Tisport Areny by nyní měli přivést nejnovější singly Gotta Let Go a Another Level.

Hollywood Undead: Jsme mnohem lepší než Linkin Park


J.A.R.
Lucerna Music Bar, Praha
17. - 18. 4.

Stejně jako loni v dubnu, i letos v tomto měsíci zavítají J.A.R. do Lucerna Music Baru. Držitelé tří Cen Anděl 2018 mají toto místo obzvlášť rádi - své narozeniny tradičně slaví v sousední Velké Lucerně. Bylo tomu tak i loňský 17. listopad.




Jessie J
Forum Karlín, Praha
23. 4.

Po loňské české premiéře na festivalu Colours of Ostrava vystoupí Jessie J nyní poprvé v Praze. Autorka hitů Price Tag nebo Nobody's Perfect představí své zatím poslední album R.O.S.E. (zkr. Realisations, Obsessions, Sex, and Empowerment) z května 2018.


Mig 21

Lucerna Music Bar, Praha
23. 4.

Formace okolo Jiřího Macháčka vyrazila na jarní část Hurá tour 2019 a pozvolna pracuje na nové desce. Šňůra nese název po první písničce ze vznikajícího alba. Jak řekl pro iREPORT v rozhovoru člen kapely Honza Hladík: "Klubové turné skončilo třemi koncerty v listopadu v Lucerna Music Baru a jarní část završíme v dubnu stejně. Nebude to ale na chlup stejný, něčím ho určitě ozvláštníme!"

Honza Hladík (Mig 21) interview: Něco pod námi bublá. Všeobecná chuť do nové desky je, tvůrčí přetlak taky




Walking On Cars
Rock Café, Praha
26. 4.

Čtveřice indie-popových muzikantů z Irska se proslavila debutem Everything This Way v roce 2016. Do Prahy zamíří úplně poprvé, a to rovnou s aktuální druhou deskou Colours, která vyjde 12. dubna. Během posledních dvou let kapela odehrála koncerty na hlavních pódiích festivalů Rock Werchter, Isle of Wight, Rock Am Ring nebo tuzemských Colours of Ostrava.


Bobby McFerrin

Forum Karlín, Praha
30. 4.

Desetinásobný držitel Grammy a autor patnácti alb prodaných v nákladu více než 20 milionů kopií vystoupí letos v Česku hned dvakrát. Poslední dubnový den se Bobby McFerrin zastaví ve Foru Karlín a následně 2. května dojede koncertovat do brněnského Sono Centra. Na obou koncertech představí nový a capella projekt Gimme 5.

 

 Text: Andrea Černá

Témata: Mikolas Josef, Meute, Mogli, Bobby McFerrin, Walking On Cars, Mig 21, Jessie J, J.A.R., Hollywood Undead, Little Big, Passenger, Zrní, Bob Dylan

zavřít