LIVE: Mikolas Josef splnil, co sliboval. Ve Foru Karlín rozbalil svou show

Vydáno 04.04.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Hodinu a půl dlouhá show, která roztančila snad každého v sále. I tak by se dal shrnout vůbec první samostatný koncert Mikolase Josefa, na nějž zpěvák čekal celých devět let.

LIVE: Mikolas Josef splnil, co sliboval. Ve Foru Karlín rozbalil svou show LIVE: Mikolas Josef splnil, co sliboval. Ve Foru Karlín rozbalil svou show


MIKOLAS JOSEF
FORUM KARLÍN, PRAHA
3. 4. 2019

Mikolas Josef již několik měsíců dopředu avizoval, že se mají jeho příznivci na co těšit. Do Prahy si pozval nejen vokalisty z Afriky, ale také nejlepší tuzemské tanečníky, s nimiž pod vedením choreografa Jakuba Dvořáka dlouho trénoval. Vyprodané Forum Karlín tak ve středu s napětím očekávalo, zda český zpěvák své sliby dokáže naplnit.

VIDEO: Mikolas Josef zpívá o ženách hledajících samy sebe. Inspiraci hledal u evropských hitmakerů

A stalo se. Uspořádat show plnou světelných a jiných 3D efektů a tanečních čísel si z tuzemských interpretů troufne jen málokdo, natož začínající umělec. Mikolas Josef však tentokrát vsadil na správnou kartu. Hodiny a hodiny zkoušek se vyplatily a třiadvacetiletý hudebník svým fanouškům opravdu nabídl show světového formátu.

Přítomné si Mikolas Josef podmanil hned v prvních minutách. I přes zbytečně zdlouhavý úvod jeho osobité vystupování s řadou tanečních čísel, na které není tuzemské publikum příliš zvyklé, dostalo téměř každého v sále.

Eurovizi vyhrála kdákající Izraelka Netta, Mikolas Josef zajistil České republice šesté místo

Fanoušci se během koncertu dočkali jak nejznámějších skladeb svého oblíbence jako Lie To Me či Me Gusta, tak zbrusu nových písní. Jak už bylo zmíněno, společnost dělala zpěvákovi na pódiu také šestice afrických vokalistů. A nutno podotknout, že jejich pozvání bylo opravdu skvělou volbou. Mikolase výborně doprovodili nejen při coverech Jolene Dolly Parton a Jealous Nicka Jonase, ale také během jeho vlastních songů.

Kromě samotného vystoupení je určitě na místě ocenit také komunikaci s fanoušky. Mikolas myslel i na ty, kteří se na něj dorazili podívat z různých koutů Evropy, a řekl jim pár slov v angličtině.

Co však trochu kazí dojem z jinak působivého koncertu, je několikrát vypadnutý mikrofon a špatné nazvučení horních pater sálu. Mikolasi Josefovi v nich často nebylo rozumět, v horších případech jej pak nebylo téměř ani slyšet. Je možné, že za tuto drobnou nedokonalost částečně mohlo pro Forum Karlín neobvyklé umístění pódia.

I přesto však zpěvák zvládl svůj první samostatný koncert s bravurou a rozhodně bude zajímavé sledovat, kam budou směřovat jeho další kroky. Jedno je jisté - budoucnost Mikolas Josef určitě má. Fanoušci odcházeli z jeho show nadšení a s úsměvy na tvářích, což je pro interpreta vždy největší odměnou.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Teki Shine

Témata: Mikolas Josef, Forum Karlín

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít