TOP 10 nejočekávanějších podzimních koncertů domácích hvězd: Ben Cristovao, Mikolas Josef, Mydy Rabycad, Tomáš Klus i Kabát

Vydáno 09.09.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Čeští fanoušci se na podzim nudit nebudou. Kromě zahraničních hvězd budou hojně koncertovat i ty domácí. Mikolas Josef vyrazí na své první turné, Kabát otevřou O2 Universum, Jiří Korn oslaví sedmdesátiny a Ben Cristovao zdolá O2 arenu. Nová alba pokřtí Chinaski, Pavel Callta či Mydy Rabycad. A potěšeni budou také fanoušci Vypsané Fixy - ta ke svému pětadvacetiletí vyrazí na turné, které zahájí speciálním koncertem. V pardubickém klubu Žlutý pes opráší původní nástroje ze svého vůbec prvního vystoupení na témže místě v roce 1994.

TOP 10 nejočekávanějších podzimních koncertů domácích hvězd: Ben Cristovao, Mikolas Josef, Mydy Rabycad, Tomáš Klus i Kabát TOP 10 nejočekávanějších podzimních koncertů domácích hvězd: Ben Cristovao, Mikolas Josef, Mydy Rabycad, Tomáš Klus i Kabát


Ben Cristovao
Praha, O2 arena
21 .9.

Už 21. září odehraje Ben Cristovao největší koncert své dosavadní kariéry. Se svou kapelou se představí v O2 areně, kde předvede monstrózní show, která bude propracovaná do nejmenšího detailu. Prý by měla překonat vše, co dosud Ben během svých vystoupení ukázal. 

Ben Cristovao má nové EP Kontakt. Musíte si ho fyzicky najít, abyste si ho poslechli

 


Jiří Korn - 70 x dík
Praha, O2 aréna
25. 9.

Jiří Korn letos oslavil své životní jubileum - sedmdesátiny. A nadělil si k nim mimořádný dárek. V O2 areně připomene ty největší hity, které během své kariéry nashromáždil. Zazní jeho nejznámější písně od šedesátých let až do současnosti, a to vše v režii bratrů Cabanů.

 


Kabát
Praha, O2 Universum
26. 9.

V Praze se právě dokončuje nové multifunkční centrum O2 Universum, které bude stát přímo u O2 areny. A na jeho slavnostním otevření, jež se neúprosně blíží, nezahraje nikdo menší než jedna z nejpopulárnějších českých kapel - Kabát. Koncertem podpoří nadaci Dejme Dětem Šanci, na jejíž konto výtěžek poputuje.

Třicet let a třicet tisíc fanoušků. Kabát slavil v Praze narozeniny ve velkém stylu

 


Vypsaná fiXa
25 let Tour
7. 10. – 18. 12.

Kde jinde oslavit pětadvacet let fungování než na turné? Vypsanou fiXu si budou moci fanoušci užít mezi 7. říjnem a 18. prosincem, kdy navštíví celkem třináct českých měst a také slovenskou Bratislavu. Oslavu svého čtvrtstoletí započne kapela v pardubickém klubu Žlutý pes, kde na den přesně o pětadvacet let dříve - 7. října 1994 - odehrála svůj první koncert. Navíc Vypsaná fiXa slibuje, že zahraje na svůj tehdejší původní aparát a nástroje.

Márdi (Vypsaná Fixa interview): Tvorbu písní bych přirovnal k maratonu nebo výstupu na vysokou horu

 


Chinaski
Praha, Lucerna Music Bar
1. 10. a 2. 10.

Chinaski brzy vydají nové album, které se rozhodli hned dvakrát pokřtít v Praze. První křest se v Lucerna Music Baru, kde formace začínala, odehraje 1. října, druhý o den později. Ještě předtím však vyjde první singl ze zmíněné desky, jejíž název zatím skupina drží v tajnosti. 

Chinaski zahráli ve vyprodaném Lucerna Music Baru a všude stříkal pot

 


Pavel Callta
Praha, Forum Karlín
7. 11.

Svůj doposud největší koncert chystá Pavel Callta. Ten zároveň během show ve Foru Karlín pokřtí své aktuální album Součást, ale také knihu, na které ve spolupráci s vydavatelstvím Albatros již několik let pracuje. "Těšit se můžete na velkolepou stage, skvělý zvuk, unikátní efekty, všechny doposud vydané songy a nebudou chybět ani speciální hosté," slibuje Pavel Callta.

VIDEO: Pavel Callta a Leoš Mareš společným virálním hitem kralují českému internetu

 


Mydy Rabycad
Praha, Forum Karlín
22. 11.

Mydy Rabycad se pomalu chystají vypustit do světa svou čtvrtou studiovou desku, kterou pokřtí na speciálním koncertě ve Foru Karlín. "Už teď víme, že to bude obrovský posun oproti show, kterou mohli naši fanoušci doposud zažít. Připravujeme úplně nový koncept stage i vizuální stránky koncertu, celou naši prezentaci pozvedneme na další level," prozradil producent a klávesista Nèro Scartch

 


Tomáš Klus
Klusymfonie - turné
26. 11. - 4. 12.

Tomáš Klus chystá společně se svou kapelou Cílová skupina a Janáčkovou filharmonií Ostrava sérii zcela unikátních koncertů. Zaní zpěvákovy starší písně ve zcela novém aranžmá, o které se postaral Jan Lstibůrek. Vizuál a grafiku šňůry KLUSYMFONIE pak zpracovali Šimon Kuba a Dana Ledl.

VIDEO: Tomáš Klus zpívá o Domu, který chátrá. Inspirovaly ho demonstrace

 


Richard Müller
, Michael Kocáb a Ondřej Soukup
Šansóny a iné písně tour
21. 10. až 22. 12.

Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup připravují společné šansonové turné, které už 21. října zahájí koncertem v plzeňském DEPO2015. Jejich příznivci se mohou těšit zejména na skladby z alba V penzionu svět, zazní však i jiné šansony a písně.

 


Mikolas Josef
Closer To You Tour
10. 12. až 16. 12.

Mikolas Josef míří na turné! Během šňůry nazvané Closer To You navštíví spolu s vokalisty z Afriky, které mělo české publikum možnost poznat už při jeho prvním vlastním koncertu ve Foru Karlín, celkem čtyři tuzemská města. Mikolasova nová show má být oproti té dubnové diametrálně odlišná. "Co určitě zůstane nezměněno je mistrná taneční show. Nebudou samozřejmě chybět ani citlivé hudební výpovědi zasazené tentokrát do intimnějšího prostředí klubových scén," slibuje oficiální pozvánka.

LIVE: Mikolas Josef splnil, co sliboval. Ve Foru Karlín rozbalil svou show

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Ben Cristovao, Jiří Korn, Kabát, Vypsaná fiXa, Chinaski, Pavel Callta, Mydy Rabycad, Tomáš Klus, Richard Müller, Michael Kocáb, Ondřej Soukup, Mikolas Josef

zavřít