Nominační tipy Žebříku (IV.): Objeveni byli Mikolas Josef i Emma Drobná, mezi akcemi bodují Marpo nebo Hrady CZ

Vydáno 24.02.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Hlasování ve finálovém kole Žebříku se pomalu blíží ke konci a my vám přinášíme poslední nominační tipy. Tentokrát vás provedeme kategoriemi Objev, v níž mohou uspět například Mikolas Josef či Emma Drobná, a také Akce roku. Do ní byly již tradičně nominovány Hrady CZ, zabodovat se však pokusí také Masters Of Rock, Tomáš Klus a Lucie se svými turné či Marpo s jedinečným koncertem v O2 areně. Hlasovat můžete do konce února na www.anketazebrik.cz, výsledky budou vyhlášeny 8. března v Plzni.

Nominační tipy Žebříku (IV.): Objeveni byli Mikolas Josef i Emma Drobná, mezi akcemi bodují Marpo nebo Hrady CZ Nominační tipy Žebříku (IV.): Objeveni byli Mikolas Josef i Emma Drobná, mezi akcemi bodují Marpo nebo Hrady CZ


OBJEV

Czech It

Z dětského domova k vlastní debutové desce #Tothestars. Kapela Czech It se na české scéně už nějakou dobu vyskytuje, do většího povědomí se však dostala teprve v loňském roce se svými písněmi Unexpected a Hope You Know. Ačkoliv jde o českou skupinu, své autorské písně zpívá výhradně v angličtině. Ke zpěvu v cizím jazyce ji prý inspirovali Charlie Straight.

Pekař dal pražskému Lucerna Music Baru svou Výpověď, předskakovali nadějní Czech It

 


Eliška Rusková

O ocenění v kategorii Objev roku bude usilovat také Eliška Rusková. Mladá zpěvačka se proslavila účastí v loňské SuperStar, v níž obsadila druhou pozici. Už čtvrt roku po ukončení soutěže pak vypustila do světa svůj debutový singl El Latino, jehož klip natáčela na romantickém pobřeží ostrova Korfu. Na YouTube se těší velké oblibě, dosud získal přes 1,2 milionu zhlédnutí. 

Nominační tipy Žebříku (I.): Vítězství obhajují Anna K. a Tomáš Klus, o ceny usilují i Marek Ztracený nebo Ewa Farna

 


Emma Drobná

Emma Drobná očarovala svým hlasem fanoušky poprvé před téměř čtyřmi lety, když zvítězila ve čtvrté řadě SuperStar. Teprve na sklonku roku 2017 přišla s prvním albem You Should Know, které obsahovalo řadu úspěšných singlů - včetně rádiového hitu Words. Loni se stala tváří Coca-Coly a připomněla se novinkou Here Eternally, kterou nahrála s přítelem Štěpánem Urbanem. Na podzim vyrazila na klubové turné s Emmou Smetana.

Emma Drobná a Emma Smetana svými hlasy okouzlily plzeňskou Papírnu

 


Mikolas Josef

Mikolas Josef na sebe loni upozornil účastí v 63. ročníku mezinárodní soutěže Eurovision Song Contest, v níž skončil na celkové šesté příčce. Zaznamenal tak vůbec nejlepší výsledek České republiky v této písňové show. U evropských fanoušků tehdy zabodoval se songem Lie To Me, úspěch však slavil také s následným singlem Me Gusta. Kromě jiného započal zpěvák v minulém roce přípravu na svůj první samostatný koncert My Name Is Mikolas Josef ve Foru Karlín, na nějž zbývá jen posledních pár vstupenek.

Eurovizi vyhrála kdákající Izraelka Netta, Mikolas Josef zajistil České republice šesté místo

 


The Silver Spoons

Pozoruhodný rok zažila i skupina The Silver Spoons. Její písnička He's Got My Money Now bořila žebříčky a zazněla také ve filmu Po čem muži touží Rudolfa Havlíka. Vedle toho kapela předskakovala holandským Kensington a ve spolupráci s vyhledávaným Dannym Saberem nahrála v Los Angeles novou píseň.

Nominační tipy Žebříku (II.): Mydy Rabycad obhajují vítězství mezi skupinami, sesadit je mohou Lucie nebo Dymytry

 


AKCE

EvoLucie Tour - Lucie

Lucie se v minulém roce vrátila na scénu s velkou parádou. Nejenže vydala nové album a dva úspěšné singly, ale na podzim vyrazila také na halové turné. V rámci něj navštívila Ostravu, Brno a Prahu, jejíž O2 arenu hned třikrát vyprodala. Na koncertech nechyběly pyrotechnické efekty či projekční plocha. Fanoušci si poslechli nejen písně z novinkového alba, ale také staré dobré hitovky.

Lucie představila novinku Evolucie v zaplněné O2 areně. Dočkala se nadšeného aplausu

 


Hrady CZ

Tradičně atakují nejvyšší příčky Hrady CZ, které v rámci svého letního putování po půvabných místech opět představily řadu známých jmen české a slovenské scény. Čtrnáctý ročník si v krásném hradním prostředí nenechali ujít například Tomáš Klus, Divokej Bill, Mandrage či zpěvačka Lenny. Nově pak byla do programu zařazena talentová soutěž pro začínající kapely a nechyběl ani již tradiční nehudební program v podobě bezplatných prohlídek jednotlivých hradů.

Nominační tipy Žebříku (III.): Lucie vysílá do boje hned dvě skladby, Barbora Poláková má šanci s unikátním videoklipem

 


Marpo
& Troublegang - O2 arena

Král českého hip hopu Marpo v minulém roce doslova zbořil O2 arenu. Vystoupením v ní dosáhl jedné ze svých vysněných met, když se mu povedlo zvolenou kapacitu vyprodat do posledního místečka. V rámci své postapokalyptické show Ota Petřina pokřtil desku Dead Man Walking, zarapoval své dceři a fanouškům představil dvacetiminutový dokument mapující jeho kariéru. A došlo také na plánovaný pochod Prahou s několikatisícovou účastí.

LIVE: Marpo, král českého hip hopu, zbořil hranice. Do O2 areny si přizval Lenny a bývalé kolegy z Chinaski

 


Masters Of Rock

O nálepku nejlepší hudební události roku bude bojovat také tvrdě rockový festival Masters Of Rock. Program byl opět napěchovaný nejlepšími metalovými kapelami nejen z tuzemska, ale také ze zahraničí. Největší zájem přitáhlo vystoupení skupiny Helloween, do Vizovic však dorazili také Powerwolf, kanadští Annihilator, finští Korpiklaani či tuzemští Sebastien.

Masters Of Rock přivítal další hvězdy: Lordi strašili svými převleky, Avatar přivezl metalový cirkus

 


SpOlu Tour - Tomáš Klus

O lásce ve všech podobách pěl na svých koncertech v minulém roce Tomáš Klus. Ten na SpOlu Tour zahrál nejen písně z nejnovější desky, ale pustil se také do starších, dlouho nehraných kousků. V místech, která navštívil, pak kromě radosti šířil také poselství, že mluvit spolu a milovat jsou nejcennější okamžiky v životě.

Tomáš Klus zpíval a tančil SpOlu s plzeňskými fanoušky

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Czech It, Eliška Rusková, Emma Drobná, Mikolas Josef, The Silver Spoons, Lucie, Hrady CZ, Marpo, Masters Of Rock, Tomáš Klus

zavřít