Na co se těšit v březnu: Monkey Business, Vypsaná fiXa, Tomáš Klus nebo Wohnout vyráží na turné, chystají se i koncerty zahraničních interpretů

Vydáno 05.03.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Vláda povolila „kohoutky“ a dala zelenou kulturním akcím. Hudebníci tak neváhali a své kalendáře maximálně zaplnili koncerty. Kromě akcí na podporu Ukrajiny, o kterých jsme psali v samostatném článku, vás můžeme pozvat například na Vypsanou fiXu, Monkey Business, Wohnout, Deaf Heart a The Silver Spoons, Tomáše Kluse nebo třeba na Mňágu a Žďorp. Těšit se můžeme i na zahraniční interprety – dorazí Nothing But Thieves, Easy Life nebo Louis Tomlinson.

Na co se těšit v březnu: Monkey Business, Vypsaná fiXa, Tomáš Klus nebo Wohnout vyráží na turné, chystají se i koncerty zahraničních interpretů Na co se těšit v březnu: Monkey Business, Vypsaná fiXa, Tomáš Klus nebo Wohnout vyráží na turné, chystají se i koncerty zahraničních interpretů

Mňága a Žďorp - turné
25. 2. až 16. 4.

„Už zase hrajeme živě!“ radují se Mňága a Žďorp, kteří přes pandemické období nelenili a pořádali alespoň online koncerty. Živé hraní je ale živé hraní, a proto kapela vyrazila na turné. Za sebou má zatím vystoupení v Pardubicích, 16. března dorazí do pražského Lucerna Music Baru a pak to vezme přes Vysoké Mýto, Plzeň, Brno, Aš či Otrokovice až do Tábora, kde šňůru 16. dubna zakončí.

Deaf Heart a The Silver Spoons - turné
3. 3. až 29. 3.

The Silver Spoons i Deaf Heart patří k nejvýraznějším objevům české hudební scény. Oba bandy sází na rock'n'roll, zatímco však první zmiňovaný míří více do indie scény s britským nádechem, Deaf Heart k němu přistupují s punkovou přímočarostí a zároveň s popovými melodiemi. Kapely aktuálně brázdí republiku na svém turné Rock'n'roll Strikes Back, které zakončí 29. března v pražském Roxy.

LIVE: Deaf Heart a The Silver Spoons rozjeli v ostravském Barráku pořádný rokenrolový večírek

Monkey Business – turné
4. 3. až 16. 4.

„Počkali jsme si na ten okamžik sice o pár týdnů déle, než jsme doufali, ale světlo na konci tunelu v podobě hudebních setkávání se všemi, kteří o to budou stát, je snad konečně tu: v březnu tak vyrážíme na turné Dobytek nádhernej tour 2022,“ oznámili Monkey Business svým fanouškům v polovině února. Po dvou letech se kapela těší na normální koncertní šňůru, kterou již odstartovala vystoupením v Českých Budějovicích. Už 9. března čeká formaci koncert v Praze, dále se vypraví například do Liberce, Karlových Varů, Jihlavy nebo Jablunkova.

Wohnout – turné
4. 3. až 29. 4.

A na turné vyráží také Wohnout. „Nová deska je venku a my se nemůžeme dočkat, až ji s vámi zapijeme,“ zvou fanoušky na své Máme na míň tour, v rámci kterého formace oslaví zároveň dvaadvacet let na scéně. S sebou si jako hosta přiveze Jamaron. Kapely navštíví celkem šestnáct měst, mezi nimi Aš, Teplice, Plzeň, Olomouc nebo Ostravu.

ROZHOVOR | Wohnout: Jako kapela jsme to chtěli asi po třech letech hraní zabalit

Vypsaná fiXa – turné
6. 3. až 29. 4.

Nová deska Vypsané fiXy s pořadovým číslem deset se blíží. Ještě, než ji ale kapela pošle fanouškům, vyráží na turné. To otevře dvojkoncertem v pražském Lucerna Music Baru, pokračovat bude přes Nový Jičín, Přeštěnice a další města až do Jablonce nad Nisou, kde v klubu Na Rampě 29. dubna svou jarní šňůru zakončí.

Th!s
9. 3. 2022, Rock Café, Praha

9. března zavítají do pražského Rock Café Th!s, kteří zde pokřtí nový singl One More Day, na němž pracovali s Tomášem Frödem. S sebou si přivezou Walkmanz a jak se s nimi dohodli, veškerý výtěžek věnují na konto Člověka v tísni. „Přijde nám nějak hloupý tu křepčit, když se kousek odsud děje, co se děje,“ nechala se slyšet formace.

ROZHOVOR | TH!S: Studio pro nás už není mystický prostor, kde se odehrává něco, o čem vůbec nic netušíme

MYDY – turné
12. 3. až 8. 4.

Své songy opráší také MYDY, kteří jsou po klubových koncertech hladoví. Zvláště pak poté, co jich museli minulý rok kvůli koronavirovým opatřením přesunout. Teď už jim ale nic nestojí v cestě! Fanoušci se mohou těšit na odvážné extravagantní outfity, třpytky a neony, které formaci doprovází od samého začátku. MYDY v rámci turné dorazí hned do pěti českých měst, a to do Pece pod Sněžkou, Brna, Uherského Hradiště, Prahy a Jablonce nad Nisou.

Tomáš Klus – turné
18. 3. až 18. 6.

Minulý rok vydal Tomáš Klus hned dvě alba. K druhému, které pojmenoval Cítím, vyrazí na stejnojmenné turné, které zahájí 18. března ve Žďáru nad Sázavou. Pokračovat bude až do června koncerty v Plzni, Táboře, Brně Liberci, Praze a dalších městech. Nové písničky pak představí i na Slovensku.

ROZHOVOR | Tomáš Klus: Pochopil jsem, co je láska. Že to není jenom inspirační zdroj a zboží pro vlastní spotřebu

Easy Life
24. 3. 2022, Meet Factory, Praha

Easy Life vystoupí v pražské Meet Factory už 24. března. Členové kapely se znají navzájem již od školy, kde je spojila láska pro muziku, převážně indie a hip-hop. Jejich hudba se otáčí kolem hedonismu, pokušení a nenáročných věcech v životě. Jako support zahrají Tolstoys.

Sto zvířat
24. 3. 2022, Rock Café, Praha

Sto zvířat a Rock Café – to je léty prověřené spojení, které prostě funguje. Obě legendy nedávno oslavily 30 let, Zvířata navíc k tomuto výročí vydala novou desku nesoucí název 30 let testováno na lidech. A protože už covid pomalu skládá zbraně, je nejvyšší čas to oslavit. Kapela do pražského klubu dorazí 24. března. A o zábavu prý rozhodně nebude nouze!

Nothing But Thieves
30. a 31. 3. 2022, Roxy, Praha

Závěr března bude patřit zahraničním interpretům. Hned na dva koncerty v Roxy se mohou těšit fanoušci Nothing But Thieves, kteří měli do Česka dorazit už minulý rok. Stejně jako mnozí ostatní však museli své Moral Panic Tour kvůli koronaviru odsunout. Tentokrát by však mělo už vše klapnout.

LIVE: Nothing But Thieves přivezli do Prahy obrovskou porci energie i novou desku

Louis Tomlinson
31. 3. 2022, Forum Karlín

Uplynulé dva roky byly pro britského zpěváka Louise Tomlinsona zásadní. Jako poslední člen One Direction totiž vydal svou dlouho očekávanou debutovou desku Walls. Na té se oproti své dřívější popové tvorbě nechal inspirovat érou devadesátkového britpopu. Nejen tu představí na svém pražském koncertě. „Mám pocit, jako kdybych teprve teď zažíval start své dráhy, nemůžu se dočkat, až budu konečně koncertovat,“ říká.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Lukáš Knoll, Kamil Klekar, The Silver Spoons,
Témata: Mňága a Žďorp, Deaf Heart, The Silver Spoons, Monkey Business, Wohnout, Vypsaná fiXa, Th!s, MYDY, Tomáš Klus, Sto zvířat, Nothing But Thieves, Louis Tomlinson

zavřít