Festival Pop Messe vstává z popela! Do Brna přiveze Tommyho Cashe, Buty i Modeselektor

Vydáno 25.05.2021 | autor: redakce

Brněnský festival Pop Messe vstává z popela! Dvoudenní akce, která proběhne ve dnech 23. až 24. července, přivítá v areálu Bobycentra a bývalého fotbalového stadionu za Lužánkami Tommyho Cashe, Buty, Modeselektor, Acid Arab či Syny. Kapacita bude vzhledem k aktuální koronavirové situaci omezená.

Festival Pop Messe vstává z popela! Do Brna přiveze Tommyho Cashe, Buty i Modeselektor Festival Pop Messe vstává z popela! Do Brna přiveze Tommyho Cashe, Buty i Modeselektor

Po dlouhém kulturním půstu se blýská na lepší časy. Pořadatelé nového progresivního festivalu populární hudby s oznamují, že premiérový ročník Pop Messe roztančí v červenci dystopický areál okolo Bobycentra a legendárního fotbalového stadionu za Lužánkami.

Do Brna přichází nový festival Pop Messe. Přiveze Algiers, Modeselektor, Tommyho Cashe a další

„Vstáváme z popela zákazů a místních i mezinárodních omezení, a těšíme se, že si užijeme festival v rámci možností tady a teď,“ říká dramaturg festivalu Tomáš Kelar a dodává: „Restrikce nám stále neumožňují naplnit maximální kapacitu, a proto jsme nuceni celý festival upravit do takové podoby, aby zůstal atraktivní, a zároveň splňoval finanční a hygienické limity. Bohužel i nadále zůstává problémem, že ne všechny kapely mohou do České republiky ze zemí svého původu přicestovat. Přesto věříme, že se pestrý premiérový ročník Pop Messe zapíše výrazným písmem na festivalovou mapu a nabídne odvážnou dramaturgii nejen tento rok, ale i v následujících letech.“

Pop Messe má ambici stát se unikátní platformou s vysokým uměleckým potenciálem. Navzdory aktuální situaci se novému hudebnímu festivalu podaří po složitém vyjednávání s řadou obstrukcí ve dnech 23. a 24. července 2021 přivézt do Brna působivou mozaiku zahraničních i tuzemských interpretů. Mezi oznámené umělce patří Modeselektor, vyhlášené elektronické duo z Berlína, legendární kapela Buty, pařížská elektro house dvojice Acid Arab, experimentální hip hopové duo z Polska pod názvem Syny, král divokých party Ventolin a nekompromisně provokativní raper Tommy Cash. Další jména zveřejní organizátoři festivalu v pondělí 31. května.

Akce proběhne v omezené kapacitě a v souladu s epidemiologickými a hygienickými nařízeními. Pořadatelé festivalu doufají ve zlepšení situace a jsou připraveni operativně reagovat na všechny možné scénáře. Přesné detaily týkající se areálu i opatření oznámí Pop Messe v blízké době.

Vstupenky zakoupené na původní termín festivalu zůstávají v platnosti. Festivalový tým avizuje, že vstupenek nebude v prodeji tolik, jak bylo původně plánováno, proto doporučují se včas rozhodnout a svůj lístek si pořídit.

TZ, foto: JazzFestBrno (Radek Babička)
Témata: Pop Messe, Modeselektor, Tommy Cash, Acid Arab, Ventolin, Buty, Syny

zavřít