Jazz zaplaví Brno až na podzim, JazzFestBrno přesouvá kompletní program

Vydáno 12.04.2020 | autor: redakce

Pořadatelé festivalu JazzFestBrno se rozhodli přesunout termíny všech koncertů letošního ročníku. Učinili tak v souvislosti se stále platným zákazem hromadných akcí a nejistou situací ohledně mezinárodního cestování v nejbližších měsících.

 

Jazz zaplaví Brno až na podzim, JazzFestBrno přesouvá kompletní program Camille Bertault, foto: archiv JazzFestBrno

Žádný koncert se tedy v původně plánovaném festivalovém termínu od 15. března do 9. června neuskuteční. „Nemíníme se v momentální situaci vzdát a letošní koncerty paušálně zrušit. Jednáme s managementy umělců o náhradních termínech. Většina z původně plánovaných koncertů ročníku 2020 tak proběhne letos na podzim či v roce 2021,“ říká umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka. 

Jazzový trumpetista Erik Truffaz a rapper Nya strhli publikum v pražské Akropoli

Všechny doposud zakoupené vstupenky tak zůstávají v platnosti. Přesun se týká i doprovodného programu v podobě workshopů JazzFestBrno dětem. Jedinou akcí, kterou se pořadatelé zatím rozhodli zrušit, je koncert studentů Katedry jazzové interpretace JAMU.

Příznivci festivalu si můžou už nyní do diářů zapsat čtyři nové koncertní termíny. Francouzský trumpetista Erik Truffaz zahraje v Sono Centru 27. září, koncert polské kapely Skalpel a DJská premiéra Jaromíra Honzáka se uskuteční 5. října v Kabinetu Múz, dvojkoncert Sketchbook Quartet a E Converso bude hostit 15. října Alterna a 24. října do Husy na provázku zavítají francouzská zpěvačka Camille Bertault a pianistka Nikol Bóková.

 

„Realizace koncertů v těchto náhradních termínech bude samozřejmě rovněž závislá na aktuálních vládních opatřeních u nás i v zahraničí. My vše připravujeme na podzimní restart ročníku 2020 a nezbývá nám než věřit, že kulturní akce budou v té době již povolené,“ dodává Spilka. 

Náhradní termíny dalších koncertů zveřejní pořadatelé v součinnosti se společností GoOut, která zajišťuje prodej vstupenek, v nejbližších týdnech.

TZ

Témata: JazzFestBrno, Erik Truffaz, Skalpel, Camille Bertault, Nikol Bóková, Jaromír Honzák 

 

zavřít