Pop Messe se stěhuje na brněnský Velodrom, přivítá Sleaford Mods, Gus Gus, Kiasmos i The Ecstasy Of Saint Theresa

Vydáno 18.12.2023 | autor: iREPORT

Pop Messe oznamuje první velká jména pro rok 2024. Přijedou britští Sleaford Mods, islandské legendy Gus Gus a Kiasmos, polovina švédské dvojice The Knife Olof Dreijer nebo obnovená česká legenda The Ecstasy Of Saint Theresa. Festival prodloužený o jeden den proběhne od 25. do 27. července 2024. Zároveň se stěhuje do většího areálu brněnského Velodromu a jeho okolí na výstavišti BVV, který tak nabídne scény od velkých venkovních až kryté klubové.

Pop Messe se stěhuje na brněnský Velodrom, přivítá Sleaford Mods, Gus Gus, Kiasmos i The Ecstasy Of Saint Theresa Pop Messe se stěhuje na brněnský Velodrom, přivítá Sleaford Mods, Gus Gus, Kiasmos i The Ecstasy Of Saint Theresa

„Pro čtvrtý ročník připravujeme několik důležitých změn. Rozšiřujeme se o jeden den a posilujeme tak program, který tak bude založen na kvalitních současných jménech z mnoha žánrů - od taneční elektroniky, přes elektro-soul, dub, rap až po jazz. Máme velkou radost, že jsme se na jednom z mála jejích letních koncertů domluvili s obnovenou českou legendou The Ecstasy Of Saint Theresa,” říká na úvod programový ředitel festivalu Tomáš Kelar.

LIVE: Milovníci alternativní hudby dorazili do Brna. Pop Messe roztančili Young Fathers, Clark nebo Gilla Band

„Další výrazné zlepšení představuje nové místo. Velodrom fanouškům možná připomene stadion Za Lužánkami, kde jsme pořádali první ročníky. Nabídne ale více prostoru i lepší zázemí. Současně mapujeme nový terén, ale vypadá to, že by náš nový areál dokázal zvládnout dvě hlavní open-air stage a další tři vedlejší a indoor stage,” přibližuje Tomáš Kelar. A dodává, že návštěvníci také nepřijdou o velkou krytou scénu.

K prvním zahraničním potvrzeným jménům patří britská provokativní elektro punková dvojice Sleaford Mods, s novými alby islandské elektronické legendy Gus Gus a Kiasmos, spoluzakladatel a polovina švédského dua The Knife Olof Dreijer, belgická elektro-soulová zpěvačka Charlotte Adigéry s producentem Bolis Pupulem, britský saxofonista, skladatel, básník a aktivista Alabaster DePlume se spirituálním jazzem, dubem a minimalismem, rakouský syntezátorový guru Dorian Concept a jazzový bubeník a producent Cid Rim s třaskavou fúzi elektroniky a jazzových polyrytmů, kanadský trance a techno producent Mathan Micay míchající elektroniku se zvukem bendža, londýnská hudebnice s pakistánskými kořeny Nabihah Iqbal vydávající na labelu Ninja Tune, jedna z největších polských rappových hvězd Zdechły Osa nominovaný dvakrát na hudební cenu Fryderyk a belgická dvojice Asa Moto čerpající z dřevního elektrosoundu a diska. Celkově během tří dní zahraje na všech scénách několik desítek zahraničních i domácích kapel a DJs.

Festival také nabídne bohatý doprovodný program, ve kterém se zaměří na větší propojení s městem včetně například architektonických komentovaných prohlídek. Třídenní vstupenky za 2 200 Kč jsou v tuto chvíli v prodej za zvýhodněnou předvánoční cenu zde.

TZ, foto: Ewen Spencer
Témata: Pop Messe, Sleaford Mods, Gus Gus, Kiasmos, The Knife, The Ecstasy Of Saint Theresa, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Alabaster DePlume, Cid Rim & Dorian Concept, Nathan Micay, Nabihah Iqbal, Zdechły Osa, Asa Moto, Hrtl

zavřít