Přátelé a kolegové Davida Stypky vysbírali pro jeho rodinu přes 4 a půl milionu korun

Vydáno 14.04.2021 | autor: redakce

Od smrti Davida Stypky uplynuly už čtyři měsíce. Jeho přátelé krátce poté, co zpěvák podlehl dlouhé nemoci, spustili na webu znesnáze21 sbírku na podporu jeho rodiny. V ní se povedlo vysbírat přes 4 a půl milionu korun.

Přátelé a kolegové Davida Stypky vysbírali pro jeho rodinu přes 4 a půl milionu korun Přátelé a kolegové Davida Stypky vysbírali pro jeho rodinu přes 4 a půl milionu korun

David Stypka zemřel 10. ledna po dlouhé nemoci. Právě kvůli ní a koronaviru musel v roce 2020 zrušit naprostou většinu svých koncertů a ocitl se s rodinou ve finanční krizi. Jeho přátelé v kolegové v čele se Štěpánkou Batíkovou z Universal Music proto zřídili veřejnou sbírku, do které mohli lidé přispívat libovolnou částkou až do 13. dubna. Vybrat se jim nakonec povedlo 4 502 700 korun.

Nepravděpodobná hvězda českého popu uhasla. David Stypka měl všechno ještě před sebou

Kolegové Stypky na předčasně zesnulého zpěváka zavzpomínali před pár dny vydáním videoklipu k písni Optaj sa dědy, která původně vznikla pro film Děda. Pro něj ho nazpívali František Segrado a Marta Gerlíková, blízcí Stypky ji však zveřejnili v jeho podání. Ve vizuálu mu herci z chystané pohádky Největší dar, jako například Bolek Polívka, Radek Melša či Sabina Rojková, či kapely Buty a Mňága a Žďorp, posílají vzkazy do nebe.

Před svým skonem nahrál David Stypka album, které se nahrávací společnost SinglTon rozhodla ve vzpomínce na zpěváka letos na podzim vydat. Interpret stihl ke všem písním nahrát pěvecké linky, na hudbě a produkci nyní pracují muzikanti z kapely Bandjeez s Martinem Ledvinou. Deska by měla obsahovat celkem jedenáct skladeb vypovídajících o tvůrčím a životním rozpoložení, ve kterém se Stypka v posledních dvou letech nacházel.

redakce, foto: archiv iREPORT, Lukáš Knoll
Témata: David Stypka, Universal Music, sbírka, Bandjeez, Martin Ledvina

zavřít