Nové desky: Animovaní Gorillaz, rapperka SharkaSs nebo nebojácní David Stypka a Bandjeez

Vydáno 24.04.2017 | autor: redakce

Konec dubna bude albově bohatý hlavně pro příznivce domácí scény. Desku plnou strachu vydá David Stypka se svými Bandjeez, o slovo se hlásí rapperka SharkaSs i indie folkoví teepee. Recesisty potěší Martin Šírek. Co se týče zahraničních kapel, největším titulem týdne jsou jednoznačně noví Gorillaz

Nové desky: Animovaní Gorillaz, rapperka SharkaSs nebo nebojácní David Stypka a Bandjeez Gorillaz představují nové album Humanz


Gorillaz - Humanz

Komerčně nejúspěšnější virtuální kapelu světa na novince Humanz doprovodí Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Grace Jones, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Vince Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle nebo Kali Uchis. Album bude k dispozici ve dvou verzích - standardní obsáhne 14 skladeb, rozšířená deluxe varianta nabídne ještě o pět nahrávek víc. O produkci alba se vedle Gorillaz postarali též The Twilite Tone a Remi Kabaka. Týden před vydáním kapela poskytla na vybraných místech světa novinku exkluzivně k poslechu.

vložte odkaz, text nemažte


David Stypka - neboj. 

Po loňském EP Jericho přichází David Stypka, charismatický písničkář z Frýdku-Místku, s plnohodnotnou studiovou deskou neboj. Vznikala skoro tři roky a propojuje ji téma strachu. Produkce se ujal Martin Ledvina, který spolupracoval se jmény jako Aneta Langerová, Marek Ztracený, Lenka Dusilová či Debbi. Mezi jedenácti písničkami je i duet Dobré ráno, milá s Ewou Farnou. Stypka nahrával album se svou kapelou Bandjeez, se kterou také plánuje na podzim vyrazit na turné. Naváže tím na úspěšnou společnou šňůru s Jelenem. V současnosti se může těšit z nominace na Ceny Anděl, má šanci stát se Objevem roku. 

David Stypka interview: Strach příliš ohýbá realitu


teepee - Mirrors

Rok od vydání debutové desky Albatross přicházejí talentovaní indie popaři teepee s novým EP Mirrors. Kapela se vrátila k osvědčené spolupráci s producentem Mikolášem Růžičkou. Na rozdíl od předchozí nahrávky vsadili teepee u všech písní na jednoduchost a čístý zvuk, který dodává písním melancholickou až potemnělou náladu. První polovina turné k této novince probíhá s olomouckými No Distance Paradise, ta druhá s Thomem Artwayem na jeho speciální tour po zahradách. Na pražské zastávce Acoustic Garden Tour bude EP pokřtěno.

Teepee pokřtili EP Mirrors v Plzni na společném koncertě s No Distance Paradise

 
SharkaSs - Protiklady

Album Protiklady mladé rappery SharkaSs vzniklo v úzké spolupráci s producentkou Blankou Maderovou, která je také spoluautorkou většiny skladeb na albu. SharkaSs na něm pracovala intenzivně přes dva roky a je to jisté uzavření dosavadní práce.. Na albu se objeví singlové hity Fly To The Blue Sky, Plusy a mínusy, Dokud to půjde či společná nahrávka Hra o city se skupinou Lola. Většina songů jsou ale novinky, včetně písně To The Wind s anglickou zpěvačkou Lazy Hammock. Bonusem na CD pak bude několik akustických verzí písní z alba Protiklady.


Martin Šírek - Děkuji

Deska Martina Šírka potěší ty, co mají v hudbě rádi trochu recese. První singl se jmenuje Insolventní impotent, album produkoval Roman Holý. "Po dlouhých letech spolupráce s Danem Bártou a Matějem Ruppertem pro mne bylo nesmírně osvěžující být u vzniku debutové desky tak jedinečného umělce, jakým Martin Šírek bezpochyby je. S tak ojedinělým a zajímavým hlasem jsem se ještě nikdy nesetkal," prohlásil o něm Holý s nadsázkou. Deska vychází u hiphopového labelu BigBoss.


Dále vychází:

  • Feist - Pleasure
  • Pinegrove - Everything So Far
  • Vök - Figure
  • Little Hurricane - Same Sun Same Moon
  • Willie Nelson - God's Problem Child
 

Témata: nové desky, Gorillaz, David Stypka, teepee, Martin Šírek, SharkaSs

zavřít