Pražský výběr míří do kin, filmem Symphony Bizarre zavzpomíná na koncert v O2 areně

Vydáno 19.11.2021 | autor: redakce

Pražský výběr míří na stříbrná plátna. Filmem Symphony Bizarre zavzpomíná kapela na svůj koncert v O2 areně v roce 2016, během kterého formace předvedla svým fanouškům více než rockovou show. K výročí si tehdy na pódium pozvala Český národní symfonický orchestr, amerického dirigenta a řadu výjimečných hostů a scénických nápadů. Vystoupení snímalo pětatřicet kamer, v kině se tak příznivci Pražského výběru budou moci podívat na koncert ze všech možných úhlů a pohledů.

Pražský výběr míří do kin, filmem Symphony Bizarre zavzpomíná na koncert v O2 areně Pražský výběr míří do kin, filmem Symphony Bizarre zavzpomíná na koncert v O2 areně

Pražský výběr slavil v prosinci před pěti lety své narozeniny a předvedl koncert, na který se nezapomíná. Vystoupení v O2 aréně plánovala a chystala skupina celý rok, náročnou choreografii pomáhal tvořit Yemi AD, designér Martin Hruška připravil monumentální pódium o rozměrech 50 x 43 metrů, kde se ve výšce sedmadvaceti metrů vyjímal ikonický a obří Ropotámo. Do čela Českého národního symfonického orchestru se postavil dirigent světového formátu maestro Steven Mercurio, který celý repertoár také zorchestroval.

30 let bez okupantů: Pražský výběr Symphony a utajený host Petr Janda

Pražský výběr se sešel ve svém nejslavnějším složení Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín, Jiří Hrubeš a s jejich legednárními songy jim pomáhali hosté Vojta Dyk, Jana Kratochvílová, Gabriela Beňačková, Ondřej Soukup, Viktor Dyk, Hana Kosnovská, Michal Skořepa nebo Iva Pazderková, a z projekce také nezapomenutelný Miloš Kopecký. Atmosféra v hale duněla i díky DJ Roxtarovi.

„Chtěli jsme mít monumentální koncert, bizarní, šílený, hlučný. Během příprav jsme přidávali jeden zběsilý nápad za druhým, vystoupení začalo růst pod rukama a bylo nám jasné, že ho musíme nějak vytesat do kamene, zfilmovat. Tak jsem obstaral 35 kamer,“ vzpomíná Michael Kocáb. „Symphony Bizarre není klasický dokument a není to ani záznam koncertu. Postaral jsem se o obrazovou složku a hudební editaci, zvukový mistr Michal Pekárek to skvěle zmixoval do 7.1. a můj syn Miki vytvořil zvukové efekty. Vyrobili jsme jakýsi novotvar; koncertní film, audiovizuální počin, kde není místo pro oddech,“ dodává Kocáb.   

Pražský výběr bude také jedním z hlavních koncertních hostů jubilejního 30. ročníku Hudebních cen Žebřík, který vyvrcholí 1. dubna 2022 v DEPO2015 v Plzni.

TZ, foto: Bontonfilm
Témata: Pražský výběr, Symphony Bizarre, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Steven Mercurio

zavřít