Pražský výběr uvede svůj film Symphony Bizarre, před ním se pozdraví s fanoušky

Vydáno 23.05.2022 | autor: redakce

Členové skupiny Pražský výběr se sejdou v pondělí 23. května v kině Cinema City Nový Smíchov, aby divákům osobně představili svůj koncert na stříbrném plátně s názvem Pražský výběr: Symphony Bizarre. Ve foyer kina bude kapela připravena na setkání s fanoušky a na autogramiádu, před samotným filmem pak v sále proběhne debata. Svůj filmový projekt představí Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Klaudius Kryšpín, Jiří Hrubeš a slavný Ropotámo.

Pražský výběr uvede svůj film Symphony Bizarre, před ním se pozdraví s fanoušky Pražský výběr uvede svůj film Symphony Bizarre, před ním se pozdraví s fanoušky

Velkolepý koncert Pražského výběru na stříbrném plátně s názvem Symphony Bizarre ukáže vystoupení kapely v O2 aréně v prosinci roce 2016. Pražský výběr tehdy převedl divákům více, než jen rockový koncert. Ke svému výročí připravil bombastickou show s Českým národním symfonickým orchestrem, americkým dirigentem a řadou výjimečných hostů a scénických nápadů. Show, kde se koncert potkal s kabaretem či operou. Neopakovatelné vystoupení snímalo 35 kamer a divákům v kinech tak Pražský výběr Symphony Bizarre přinese tehdejší rockové představení v symfonickém hávu ze všech možných úhlů a pohledů.

O filmu

Legendární kapela Pražský výběr slavila v prosinci před pěti lety své narozeniny a předvedla koncert, na který se nezapomíná. Vystoupení v O2 aréně plánovala a chystala skupina celý rok, náročnou choreografii pomáhal tvořit Yemi AD, designér Martin Hruška připravil monumentální pódium o rozměrech 50 x 43 metrů, kde se ve výšce 27 metrů vyjímal ikonický a obří Ropotámo. Do čela Českého národního symfonického orchestru se postavil dirigent světového formátu maestro Steven Mercurio, který celý repertoár také zorchestroval.

RECENZE: Film Symphony Bizarre má svoji cenu i pro návštěvníky koncertu Pražského výběru před šesti lety

Pražský výběr se sešel ve svém nejslavnějším složení Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín, Jiří Hrubeš a s jejich proslulými písněmi jim pomáhali hosté Vojta Dyk, Jana Kratochvílová, Gabriela Beňačková, Ondřej Soukup, Viktor Dyk, Hana Kosnovská, Michal Skořepa nebo Iva Pazderková, ale také nezapomenutelný Miloš Kopecký. Atmosféra v hale duněla i díky DJ Roxtarovi.

„Chtěli jsme mít monumentální koncert, bizarní, šílený, hlučný. Během příprav jsme přidávali jeden zběsilý nápad za druhým, vystoupení začalo růst pod rukama a bylo nám jasné, že ho musíme nějak vytesat do kamene, zfilmovat. Tak jsem obstaral 35 kamer,“ vzpomíná Michael Kocáb. „Symphony Bizarre není klasický dokument a není to ani záznam koncertu. Postaral jsem se o obrazovou složku a hudební editaci, zvukový mistr Michal Pekárek to skvěle zmixoval do 7.1. a můj syn Miki vytvořil zvukové efekty. Vyrobili jsme jakýsi novotvar; koncertní film, audiovizuální počin, kde není místo pro oddech,“ dodává Kocáb.   

TZ, foto: archiv Pražského výběru
Témata: Pražský výběrMichael KocábMichal PavlíčekVilém Čok, Klaudius Kryšpín, Jiří Hrubeš, Febiofest, Symphony Bizarre

zavřít