Při autonehodě zemřel baskytarista Jamiroquai Derrick McIntyre

Vydáno 12.02.2024 | autor: iREPORT

V šestašedesáti letech podlehl následkům zranění po autonehodě Derrick McIntyre, baskytarista, který spolupracoval s Jamiroquai na albu Dynamite. Zemřel 2. února, v prohlášení to rodina muzikanta potvrdila o víkendu.

Při autonehodě zemřel baskytarista Jamiroquai Derrick McIntyre Při autonehodě zemřel baskytarista Jamiroquai Derrick McIntyre

Derrick McIntyre zemřel 2. února při nehodě pěti automobilů v Anglii v Bushey. Stát se měla v 7:38 hodin místního času na silnici A41 North Western Avenue. Podle mluvčího hertfordshirské policie při příjezdu záchranářů už muzikantovi nebylo pomoci. Další dvě osoby byly převezeny do nemocnice.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Téměř čtrnáct dní po nehodě úmrtí baskytaristy v prohlášení potvrdila jeho rodina. „Byl to skvělý chlap. Ovlivnil spoustu lidí, kteří s ním přišli do kontaktu. Inspiroval j a povzbuzoval,“ uvedly děti McIntyreho. „Bude nám chybět jeho láska, humor, jeho osobnost.“

Baskytarista spolupracoval s Royem Ayersem, Willem Youngem, Beverly Knight nebo také Jamiroquai, s nimiž před lety nahrál album Dynamite obsahující stejnojmenný hit. „Zpráva o jeho smrti nás velmi zarmoutila. Byla radost s ním spolupracovat, byl to neuvěřitelně talentovaný muzikant,“ prohlásila sestava, která zároveň projevila soustrast blízkým McIntyreho.

red, foto: FB Derrick McIntyre
Témata: Derrick McIntyre, smrt, autonehoda

zavřít