Titanic se loučí se zpěvákem Zdeňkem Černým, zemřel v 63 letech

Vydáno 04.12.2023 | autor: iREPORT

Fanoušky heavymetalového Titaniku zasáhla smutná zpráva. Boj se zákeřnou nemocí prohrál frontman legendární brněnské kapely Zdeněk Černý. Bylo mu 63 let. Nedlouho poté se jeho spoluhráči nechali slyšet, že Titanic ukončuje činnost.

Titanic se loučí se zpěvákem Zdeňkem Černým, zemřel v 63 letech Titanic se loučí se zpěvákem Zdeňkem Černým, zemřel v 63 letech

Odešel poslední člen, který zažil slavnou éru brněnského Titaniku – zpěvák a kytarista Zdeněk Černý. Kapela to oznámila na facebookových stránkách v neděli 3. prosince v podvečer. „Jsme zdrceni. Zdeňku, kamaráde, odpočívej v pokoji. Nikdy na tebe nezapomeneme. Tvůj hlas a hudba tu budou navěky,“ uvedli zbylí členové ve společném prohlášení.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Třiašedesátiletý muzikant podlehl těžké nemoci. Poslední rozloučení se uskuteční 8. prosince ve 14 hodin v kostele Církve československé husitské v Brně. „Čas, kterej mám, rány zahojí, jen boží mlýny melou svý,“ je na parte uvedená část skladby Boží mlýny právě Titaniku.

Titanic zažil svou největší slávu na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Velké popularity se dočkalo album Metal Celebration, které vyšlo ještě před listopadovou revolucí. Zdeněk Černý ještě před příchodem nového tisíciletí Titanic opustil, v roce 2009 se však do něj vrátil. Byl posledním původním členem kapely, jež vznikla už v roce 1984 a vydala šest studiových alb. To poslední z roku 2021 nese název ON.

red, foto: FB Titanic
Témata: Zdeněk Černý, Titanic, heavymetal, smrt

zavřít